A vasárnapi húsleves, a csirkecsontok leszopogatása nem csak Magyarországon adott: ahol él ez a szárnyas, hosszabb-rövidebb lével mindenütt készítenek belőle valami finomat – a tamil metódus homlokegyenest különbözik a miénktől, de a kulturális és technológiai különbségek felérnek egy interkontinentális utazással – csinál kedvet egy képzeletbeli gasztronómiai kiránduláshoz a Magyar Konyha.

Village Cooking youtube csatorna, ahogy a neve is mutatja az hagyományos vidéki konyhát mutatja be – a tamil stílus idehaza nem nagyon van jelen, de aki például Londonba utazik, könnyen betérhet a városban működő számos családi vendéglő egyikébe.

A csapat mostani videója a már idehaza is tenyésztett fekete kadaknath csirke meglepő elkészítését mutatja be. A megkopasztott madarakat nem csupán bontják, hanem egy méretes mozsárban kicsit meg is törik, mielőtt bő lében, elképesztő mennyiségű fűszerrel elkészítik.

A folyadék mennyisége valahol a mi levesünk és a pörkölt közé lőhető be, így nem véletlen, hogy a végén egytálételként, rizzsel fogyasztják el. Precíz lépcsőzetességgel dolgoznak, minden munkafázisnak és hozzávalónak megvan a maga ideje. A dél-ázsiai konyháknál megszokott módon nagy gondossággal saját fűszerpasztákat kevernek, amely meghatározzák nem csak az étel ízét, hanem a színét is. Sajnos hiába kattintható a videón az aláírás, ezzel a nyelvvel a youtube nem boldogult, így a pontos összetevők a beavatottak titkai maradnak. Ennek ellenére minden perc aranyat ér, érdemes végig nézni és így tekinteni be egy óriási múltú ázsiai konyhakultúra rejtelmeibe.