Készítsen császármorzsát grillen! - videó

császármorzsa
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. Farkasinszki Ildikó, a Sütisuli háziasszonya a Mindmegette hasábjain mutatta be, miként készíthető el a népszerű fogás - ezúttal grillen.
Vágólapra másolva!

A palacsintatészta alapon nyugvó császármorzsa elkészítése nem igényel túl sok gyakorlatot, tulajdonképpen egy tojásban gazdag, tejjel készített tészta az alapja, ahol a tojások fehérjét kemény habbá verik, így forgatják bele a tésztába, majd a tésztát egyben öntik bele a forró, vajas serpenyőbe.

Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. Forrás: Táfelspicc

Ezután már csak várni kell, hogy - közepes lángon - a tészta alaposan átsüljön, majd fakanállal négy részre kell metszeni a tésztát, a darabokat egyesével átforgatni, a megsütni a vastag palacsinta túlsó felét is.

A smarni tésztája természetesen kedvünk szerint turbózható.

A serpenyőbe kerülést követően, a még folyós tésztát megszórhatjuk konyakba, rumba vagy épp teába áztatott mazsolával vagy más aszalt gyümölccsel, de vékonyra szelt körte, reszelt alma vagy bogyós gyümölcsök is kerülhetnek bele.