„Egy borászat meglátogatása során a minőség mindig a mennyiség felett áll" – szögezi le a Macari Vineyards igazgatója, Gabriella Macari, aki hozzáteszi: a vendégek ilyenkor sok esetben olyan borokhoz is hozzájuthatnak, amelyek nem, vagy alig kerülnek kereskedelmi forgalomba, esetleg kifejezetten exkluzívak.
Természetesen cél, hogy a vendég örömét lelje a kóstolt borokban, de a fogyasztás maradjon mindig tudatos.
Az útvonaltervezésre is érdemes ügyelni, ajánlja a borász. „Egyik kóstolóról a másikra rohanni értelmetlen és kimerítő; nem érdemes túlvállalni magunkat.
Bőségesen elegendő, ha egy napra csak egy, esetleg két borászat meglátogatását szervezzük le,
mert így marad idő arra is, hogy a kóstolást követően leüljünk, és élvezzük a bort, a környező tájat, a társaságot is." Gabriella Macari, Lauren Hoey és Tonya Pitts alább olvasható szakértői tanácsait érdemes szem előtt tartani a következő bortúra alkalmával, írja a FoodAndWine. A lényeg: borkóstolás esetén se hagyjuk otthon a jómodorunkat – íme néhány fontos illemszabály: