A Kövér tanyán jártunk Segal Viktor barátommal. Ennek két oka volt. Egyrészt, mert rövidesen Mangalica fesztivál lesz Székesfehérváron, másrészt, mert Kövér Zoltánt, a Kövér tanyát sokan csak, mint mangalica tenyésztőt, tenyészetet ismerik. Zoli bácsi, ahogy sokan szólítják, ettől sokkal nagyobbat álmodott, és létrehozott egy olyan parasztgazdaságot, amit azóta rendszeresen lefoglalnak csapatépítő tréningekre.

gasztrodinamikaFotó: Gasztrodinamika - Rátkai Zoltán

A családias hangulat mellett a hagyományokkal ismerkedhetnek meg a vendégek. És a kolbászhoz, a pálinkához nem csak egy helyben termett paradicsomot kapnak hanem egy-két sztorit is. Ha valakit érdekel, hogy mitől lesz jó egy kolbász, hogyan készül a hurka, milyen a jó füstölés, akkor érdemes a Kövér tanya házikóját meglátogatni a székesfehérvári Mangalica fesztiválon.

Fotó: Gasztrodinamika - Rátkai Zoltán

De előbb mindenképpen hallgassa meg Kövér Zoltánnal készült riportunkat.