Különleges összefogásnak készült a Somlói Borvidék az idei Budapest Borfesztiválra, ugyanis hat pince egy helyen, együtt mutatkozott be, ráadásul a vagány, ásványos karakterű boraikat személyesen kínálták kóstolásra a borászok.
Népszerű volt a stand, Gulyás Gergely és Nagy Márton miniszterek, Horkay András és Szik Mátyás borszakértők, Gianni Annoni, az ismert tévés szakács, étteremvezető, valamint David Pressman amerikai nagykövet is meglátogatta.
A kiállító pincék a Kancellár Birtok, a Barcza Pincészet, az 5 Ház Birtok, a Tornai Pincészet, a Kolonics Pincészet és a Baráth borbirtok voltak.
A Somlói Borvidék a maga 465 hektáros nyilvántartott termőterületével Magyarország legkisebb történelmi borvidéke, melyet a Somló-hegy, Kis-Somlyó hegy és a Ság-hegy szőlőterületei alkotnak.
A Somlón már 1752-ben egy rendkívül szigorú eredetvédelmi és minőségbiztosító szabályzat védte le az egyedi, magas minőségű, itt termett borokat,
amiket máig újabbak követtek, derül ki a borvidék bemutatkozásából.
A juhfark, mint az 1980-as végén, engedélyezett, ősi fajta ma már meghatározza a borvidéket.
Emellett a furmint, olaszrizling, hárslevelű és a tramini adja a borvidék öt meghatározó szőlőfajtáját. A borvidék egyik legfontosabb eseménye a Juhfark Ünnep nevű sétálókóstoló, amelyet idén is októberben rendeznek meg.