Így készül a tökéletes tárkonyos csirkeraguleves - videó

Tárkonyos csirkeraguleves
Vágólapra másolva!
A tárkonyos csirkeraguleves igazi jolly joker az őszi-téli időszakban, ugyanis tetőtől-talpig átmelegít, tele van vitaminnal, gazdag, kiadós és nagyon finom. A Mindmegette ezúttal videó formájában mutatja be a klasszikus recept elkészítését, de néhány hasznos tippel is ellátja olvasóit.
Vágólapra másolva!

Itt van az ősz, egyre rövidebbek a nappalok, és ez meglátszik az emberek nyomott hangulatán. Aki véget akar vetni a kora-téli rossz kedvnek, azokon ez a forró, gőzölgő tárkonyos csirkeraguleves sokat segíthet, kevés izgalmasabb dolog van ugyanis annál, ahogy a tárkony semmihez nem hasonlítóan komplex íze csodásan harmonizál a leves savanykás hozzávalóival, így ez az étel valódi életmentő a hideg hónapokban, de nyáron se könnyű neki nemet mondani.

Elkészítésénél fontos, hogy ne spóroljunk az alapanyagokkal és jó minőségű hússal dolgozzunk. A megfelelő állag érdekében a lehető legkisebb lángon rotyogtassuk, jó sokáig.

Melegítsük bátran, ez az étel másnap a legjobb, amikor már besűrűsödött kissé, és összeértek az ízek! Készítsünk egyszerre nagy mennyiséget, így másnap vihetünk belőle az irodába, mennyei ebéd lesz! Amikor fűszerezzük, fűszerezzünk bátran, a tárkonyos raguleves nem csak, hogy elbírja, de kívánja is!

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db fehérrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • bors
  • tárkony
  • 1 l alaplé
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

  1. A tárkonyos csirkeragu leveshez a megtisztított és felkockázott hagymát egy lábasban az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
  2. Ezt követően belekeverjük a megtisztított, felkarikázott fehérrépát és sárgarépát, illetve a megtisztított, felszeletelt gombát, majd sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.
  3. Felöntjük az alaplével, végül pedig hozzáadjuk a citrom levét is.
  4. Lefedett lábasban kb. 30 percig főzzük, majd ha megpuhultak a zöldségek és a hús is, hozzáadjuk a tejszínt.
  5. Összeforaljuk a levest még egyszer, és ízlés szerint citromkarikával tálaljuk.
    Tárkonyos csirkeraguleves Forrás: Mindmegette.hu