Time Out Market Dubai

A Time Out Market Portugáliából indult, majd a koncepció kiterjedt Miami, Boston, New York, Chicago, Montréal és Dubaj piacára is. Talán minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Time Out Market Dubaj kedvenc ételcsarnoka. A "piac" Souk Al Baharban, közvetlenül a Dubai Mall és a Burj Khalifa mellett található, terasza pedig közvetlenül a dubaji szökőkútra nyílik. A 43 000 négyzetméteres területen 18 különböző konyhát, három bárt, egy hatalmas szabadtéri teraszt és még sok minden mást találunk.

A Dubai Time Out Marketen belekóstolhatunk a város legfinomabb ételeibe, választhatunk különböző nemzetiségű konyhák között, választhatunk hamburgert sült krumplival, pizzát, de vegetáriánusok és vegánok is biztosan megtalálják itt a számukra megfelelő ételeket. 

Time Out Market - Mi libanoni konyhát választottunkFotó: Bujtás Merdzsán

Dinner in the Sky

Erről a különleges gasztronómiai élményről egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk részletesen. Semmiképp sem kezdőknek való, ez a vacsorahelyszín ugyanis 50 méter magasan található a levegőben. 

Előétel - Dinner in the SkyFotó: Bujtás Merdzsán

Ahogy korábban írtuk, a Forbes egyébként a világ 10 legszokatlanabb éttermének listájára helyezte a Dinner in the Skyt, mint az egyik legegyedibb étkezési élményt, teljesen érthető módon. A 2005-ben Belgiumban született koncepció tökéletesen illeszkedik egy olyan városba, mint Dubaj, és egész évben működnek, naponta hatszor, két asztallal.

Főétel - Dinner in the SkyFotó: Bujtás Merdzsán

A koncepció, hogy az asztalt egy daru segítségével függesztik fel 50 méter magasan, miközben csodálhatjuk az egyedülálló tájat egy luxusétkezés keretében, ami lehet akár ebéd, akár vacsora. Az étkezés 3 fogásból áll, amelyet előre ki kell választani; előétel, főétel és desszert. A bejelentkezésnél egy útlevelet adnak a kezünkbe, melyen szerepel az általunk kiválasztott menüsor és az időpont, ezzel tudjuk elfoglalni helyünket az asztalnál.

Gaia Dubai

A Gaia egy mediterrán, görög étterem a Dubai Mall és a Jövő Múzeuma között félúton. A taverna szeretné megmutatni a görög kultúra alapvető elemeit.

Az Izu Ani és Orestis Kotefas séfek által összeállított menü a hagyományos ízeket, a friss alapanyagokat és az otthoni főzés egyszerűségét ötvözi. Minden étel a görög-mediterrán konyha igazi esszenciáját mutatja be.

Gaia - DubaiFotó: Bujtás Merdzsán

Aki szereti a mediterrán konyhát, annak mindenképpen érdemes kipróbálni, a finom ételek mellett kiváló borokat is kóstolhatunk. 

Gaia - DubaiFotó: Bujtás Merdzsán

Nara Experience - vacsora a sivatagban

Ha Dubajban járunk, szinte kihagyhatatlan egy estét eltölteni a naplementében a sivatagban. Mi a Nara Desert Experience-t választottuk, mely egy francia hölgy, Stephanie Reichenbach víziójának köszönhető.

A Nara sivatagi helyszínek egytől egyig kifinomultak, gondosan megtervezett, egy percet sem unatkozik az ember, számos programlehetőség közül választhat. 

Sonara CampFotó: Bujtás Merdzsán

Felülhetünk például egy tevére, vagy kipróbálhatjuk a homokdeszkázást – sandboarding –, felülhetünk egy quadra, vízipipázhatunk, sólymot reptethetünk és még számtalan más élményprogrammal hódíthatjuk meg a sivatagot.

Fotó: Bujtás Merdzsán

A naplemente után következik a vacsora, valamilyen programmal egybekötve, lehet ez hastánc, dervish, tűzzsonglőrködés.

Fotó: Bujtás Merdzsán
Fotó: Bujtás Merdzsán

Az ételek kiváló minőségűek, a választék igen széles, az élmény pedig felejthetetlen. 

 

A cikk megjelenését a Dubaji Turisztikai Hivatal támogatta.