A gofri elkészítése elsőre talán nem tűnik túl bonyolultnak. Azonban ha a tökéletes - vagyis kívül ropogós, belül puha - gofri elkészítése a cél, oda kell figyelnünk néhány nagyon fontos apróságra, hívja fel a figyelmet a Mindmegette.

A népszerű hazai portál szerint ezeket a hibákat követjük leggyakrabban gofrisütéskor:

 1. Túl sokáig pihentetjük a gofritésztát
  Sok gofri receptje tartalmaz szódabikarbónát, ami azonnal „aktiválódik", ha összekeverjük a nedves összetevőkkel. Ilyenkor kis gázbuborékok szabadulnak fel, melyek elősegítik, hogy a gofri megemelkedjen és a tésztája habkönnyű legyen. Tehát ha sokáig pihentetjük a tésztát, akkor minden értékes gázbuborék felszabadul, a kisült gofrink pedig lapos marad.
 2. Hideg hozzávalókat használunk
  Az egyik gyakori hiba, hogy nem melegítjük fel a folyékony hozzávalókat. Sok gofri receptjében szerepel az olvasztott (!) vaj. Azonban ha ezt a meleg vajat hideg tejjel keverjük össze, akkor a vaj megkeményedik, és kis vajdarabkák maradnak a tésztában. A meleg vagy szoba-hőmérsékletű folyékony összetevők sokkal jobban és könnyebben össze tudnak keveredni, így igazán selymes lesz a tészta.
 3. Nem olajozzuk ki a gofrisütőt
  Ha a gofrisütőnk elvileg tapadásmentes, a Mashed szerint akkor is feltétlenül kenjük ki a sütőt valamilyen zsiradékkal - lehet bármilyen növényi olaj vagy akár vaj is. A lényeg, hogy nehogy leragadjon a tésztánk.
  A tökéletes végeredmény érdekében érdemes megfogadni néhány tanácsot.Forrás: Shutterstock
 4. Túl hamar felnyitjuk a gofrisütőt
  Bár néhány gofrisütőn már lámpa is jelzi, ha elkészült a desszert, nem mindig ajánlott megbízni benne. A tuti tipp elvileg az, hogy csak akkor nyissuk ki a gofrisütőt, ha elszállt az utolsó gőzfelhő. Így lesz igazán ropogós a gofrink.
 5. Hagyjuk kihűlni a kész gofrikat
  Mire az utolsó gofrit megsütjük, a többi általában kihűl. Így pedig a forró, ropogós desszert helyett csak egy puha, összeesett gofrit tudunk tálalni. Viszont ha az elkészült gofrikat a 200 fokos sütő rácsára tesszük, akkor tökéletesen ropogósak maradnak a tálalásig.
  A népszerű desszert melegen az igazi.Forrás: Shutterstock