Már vidéken is van Michelin-csillagos étterem. Rögtön kettő is, és az egyik azonnal kétcsillagos lett. No de mi a titok, hogyan lesz egy étterem csillagos? A Gasztrodinamika utána járt, hogyan lehet csillagos éttermed.

Idén először találtak Michelin-csillagra érdemes éttermeket Budapesttől távolabb is. A kiválasztás az egy nagyon bonyolult folyamat, amibe teljesen nem lát bele sem fogyasztók, sem az éttermek. Van szakács, akinek gyermekkori álma egy, kettő vagy három csillag. Másokat pedig hidegen hagy ez a fajta megmérettetés.

Barna Ádám séfForrás: Facebook

Barna Ádám ma már az esztergomi 42 étterem séfje, de korábban 5 évig a St. Andrea Étteremben irányította a konyhát. Ádámmal és Segal Viktorral nem csak általánosságokban beszélünk a Michelin-csillagokról, őszintén beszélünk a konyhai diktatúráról, pénzről, és a sikerhez vezető útról.