Ha unja már a szokásos levesbetéteket, próbálja ki ezeket!

vegetáriánus vegán sütőtökkrémleves krémleves tökkrémleves zöldség étel
Vágólapra másolva!
A hideg idő beköszöntével egyre gyakrabban kerül az asztalra valamilyen krémleves. Szeretjük, mert átmelegít és ráadásul laktató is – különösen, ha kenyérkockával fogyasztjuk, azonban, ha némi változatosságra vágyunk, választhatunk más, izgalmasabb levesbetétek közül is – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A népszerű gasztronómiai portál a következő levesbetéteket ajánlja a krémlevesek mellé:

  • Sült bacon
    A bacon ropogósra sütve új szintre helyezi a krémleveseket. Egy sárgaborsó-krémlevest nemcsak ízesebbé tesz, de a látványt is nagyon feldobja. Könnyen elkészíthető, húsimádóknak kötelező!
  • Sajtchips
    Rendkívül egyszerű módja, hogy egy kis ropogós elemet adjunk a leveshez, ráadásul tíz perc alatt elkészíthető.
    A bacon ropogósra sütve új szintre helyezi a krémleveseket. Forrás: Mindmegette.hu
    A különféle sajtok ropogósra sütve nagyon finomak. A parmezán például sós íze miatt izgalmasabbá teszi az édeskés zöldségleveseket.
  • Grillezett sajtos szendvics
    Egy kis csavar a népszerű klasszikus paradicsomlevesen: tálaljuk ezúttal mini sajtos szendviccsel! A gyerekek imádni fogják ezt a kombinációt, érdemes kipróbálni.
  • Alma
    Kockára vagy vékony szeletekre vágva az alma nagyon finom levesbetét. Jól illik a sütőtökhöz és a zellerhez.
    Az alma nagyon finom levesbetét. Forrás: Shutterstock
    Válasszunk fanyar, savanyú almát, de az extra ízélményhez mehet még a levesbe egy csipet citromlé is!
  • Zöldségchipsek
    Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan finom a végeredmény! Egy finom sárgarépa-krémleves kelkáposzta vagy paszternák csipsszel egyedi és hihetetlenül jó ízű. A csipszet előre is elkészíthetjük.
  • Perec, vagy pogácsa
    Legyen sajtos vagy burgonyás, köménymagos, mákos vagy napraforgómagos, a perec és a pogácsa tökéletes választás a meleg krémlevesekhez. Különösen a sajtleveshez és a brokkolikrémleveshez passzol. A meleg és krémes leves pogácsával akár kiadós főételként is megállja a helyét.
    A sós perec is tökéletes választás a meleg krémlevesekhez. Forrás: Shutterstock
  • Édes, vagy sós keksz
    Csirkekrémleves, hozzá egy finom, omlós vajas keksz? Aki még nem kóstolta, itt az idő, hogy kipróbálja; nagyon finom és laktató. Persze ha idegenkedünk az új ízektől, akkor maradjunk inkább a jól bevált sós krékereknél!
  • Tortilla
    Akkor érdemes kipróbálni, ha van otthon maradék tortilla, ami már kissé szikkadtabb, keményebb. Ilyenkor mehet a levesbe csíkokra vágva. De tortilla csipszet is készíthetünk, csak vágjuk a nyers tortillákat csíkokra vagy háromszögekre és bő, forró olajban süssük ropogósra! Minden krémeveshez jó választás.