A krémlevesek alapja jó sok zöldség, melyeket önmagukkal sűrítünk és többnyire tejjel, tejszínnel lazítunk és teszünk még krémesebbé. Sokak kedvence a gombakrémleves, ami nemcsak finom, de nagyon egészséges is.
A gomba az egyik legkönnyebben beszerezhető alapanyag.
A legtöbb háztartásban ott lapul egy-egy üveg a kamrapolcon, így mindig kéznél van.
A gombát magas fehérjetartalma miatt húspótlóként is fogyaszthatjuk. Értékes ásványi anyagokat, például foszfort, vasat, kalciumot tartalmaz, de gazdag D-, B-, E- és K-vitaminokban is.
Gombával remekül lehet ízesíteni, hiszen többféle íz- és zamatanyagot, étvágygerjesztő hatású glutaminsavakat tartalmaz, ezért számos étel készítéséhez felhasználható.
Ha ez nem lenne elég, sokféleképpen elkészíthetjük, hiszen a levesek mellett készülhet belőle saláta, pörkölt, szósz, de grillezhetjük, ránthatjuk vagy adhatjuk húsokhoz, tésztákhoz is.
Ahhoz, hogy a gombából készült ételeket valóban élvezhessük, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni:
Hozzávalók:
Elkészítés: