A Mindmegette új sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általuk kipróbált, jól bevált trükknek. A neves gasztronómiai portál cikke ezúttal a tökéletes a habcsók receptjét mutatja be.
Ha azt szeretnénk, hogy a habcsókunk - vagy akár a karácsonyi habkarikánk - laza és magas legyen, akkor mutatunk egy szuper trükköt!
Tipp
Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, tegyünk hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.Habcsók - alaprecept
Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 1 csipet sütőpor
- 1 mk só
- 2 ek citromlé
- 1 bögre cukor
Elkészítése:
- A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is.
- Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.
- 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.
A klasszikus karácsonyi édesség elkészítéséhez nincs szükség sok hozzávalóra.Forrás: Mindmegette.hu