A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra.
A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani, de az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp: így nem keverednek össze a különféle aromák.
Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, aprósütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.
Ezek a sütemények - csakúgy, mint a gyümölcskenyér - akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket. Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában.
Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.
Extra-tipp: Miután megsült a mézeskalács, egy napig hagyjuk szabadon állni a konyhapulton (csak ezután tegyük dobozokba), így tovább lesz puha.
Ezeket az édességeket zárt dobozokban, a hűtőszekrényben tároljuk – a bennük lévő vaj, tojásfehérje vagy tejtermék így maradhat csak friss.
Az egész évben népszerű omlós tészták, például a linzer vagy a hókifli, akár három hétig is frissek, fogyaszthatók maradnak, ha elkészítésük után hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd dobozba, hűtőbe téve tároljuk.