Bormarketing stratégia, zérótolerancia, eredetvédelem, generációváltás, szőlőtermesztés és klímavédelem, kóstolós masterclassok - ezekről is szó lesz március 3-án, a 11. Borkonferencián.

A március 3-i Borkonferencia programjából kiderül, fontos és aktuális témákat feszegetnek majd a tavaszi eseményen - áll a 11. Borkonferencia sajtóközleményében.

Vélhetően a legtöbb szakmabelit az éppen készülő nemzeti bormarketing stratégia érdekli leginkább, amelyről rögtön a konferencia elején kaphatunk majd tájékoztatást.

Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos beszél majd az ekkor már ismerhető részletekről.

Ezen kívül 

lesz szó például a generációváltásról is, amellyel kapcsolatban Gere Andrea mondja el az ikonikus villányi pincészet személyes tapasztalatait.

Forrás: aborkonferencia.hu

Dr. Zsófi Zsolt, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem habitált egyetemi docense, intézetvezetője a szőlőtermesztésről tart előadást, az Agrárminisztériumot képviselő Gál Péter domináns szőlőfajtákról és az eredetvédelemről beszél majd.

Az erősen elméleti témákat kiválóan fogja illusztrálni és frissíteni a két kóstolós (!) fajta masterclass, amelyeknek keretein belül Kamocsay Ákosnak és Kiss Gábornak köszönhetően közelebbről is megismerkedhetünk az Irsaival, Cserszegivel és a Merlot-val - írják a közleményben.

Ezek mellett a szőlőbirtokok mérethatékonyságáról is lesz szó Rábai László és Kovács Zoltán jóvoltából, valamint Kiss Zsófia advanced sommelier nemzetközi tapasztalatat is megosztja.

A konferencia végén egy interaktív kerekasztal-beszélgetés témája az alkoholfogyasztással szembeni zérótolerancia lesz, melynek résztvevői többek között Knezsik István, az autós nagykoalíció elnöke, Óberling József ezredes úr, rendőrségi főtanácsos, Dr. Bátki Pál, ügyvéd, közlekedési szakjogász, illetve természetesen a téma borász szószólói.

Az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit!

További információt az eseményről itt talál.