Csak éretlen avokádó volt a boltban? Ezzel a trükkel pár nap alatt megérlelheti akár otthon is

Mashed Mashed avocado appetizer avocado background bio brown close-up core cut delicious diet dieting eating exotic food fresh freshness fruit gourmet green half health healthy ingredient lifestyle market nature nutrition organic peel pieces plant portion
Avokádó
Vágólapra másolva!
Ha guacamolét szeretnénk készíteni, ezzel az egyszerű praktikával napokkal lerövidíthetjük az avokádó érési folyamatát - ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Megkívánta az avokádókrémes pirítóst, de csak éretlen avokádót talált a boltban? Ebben az esetben eddig úgy érezhettük, nincs más megoldásunk: ki kell várni, amíg az avokádó magától megpuhul. Azonban most mutatunk egy trükköt, melynek segítségével alaposan felgyorsíthatjuk az érés folyamatát – ígéri a neves gasztronómiai portál.

- javasolja Amanda Izquierdo, dietetikus.

Szinte már bárhol beszerezhető az avokádó, mégis kevesen tudják, hogy milyen ízletes ételeket lehet belőle elkészíteni pillanatok alatt. Forrás: Shutterstock

„Ez a technika az etilén nevű növényi hormon miatt működik, ami az almában és banánban is megtalálható" - teszi hozzá. „Ha ugyanis egy barna papírzacskóba tesszük az avokádót egy almával vagy banánnal, az ezekben a gyümölcsökben termelődő etiléngázok beszorulnak, és a gyümölcsök gyorsabban érnek."