Villámdesszert 30 perc alatt: így készül a legfinomabb banános muffin – videó

banános muffin
Vágólapra másolva!
A muffin a világ egyik legegyszerűbb desszertje, így a banános változatára sem kell sokkal több időt szánnunk, mit az alap verzióra. Gyorsan elkészül, a tésztája pedig puha és napokig eláll. Ha még kezdőnek számítunk a konyhában a desszertek területén, akkor is bátran nekiláthatunk, a siker garantált – ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Egy finom muffin bármikor képes bearanyozni az ember napját, legyen az hétköznap, vagy hétvége.

Ha tehetjük, használjunk érettebb, akár túlérett banánt is, mivel így sokkal édesebb és lágyabb állagú lesz a süti tésztája.

Ennek köszönhetően másnapra is megőrzi kiváló állagát a banános muffin, ráadásul a csomagolást is jól viseli, ezért akár már az előző nap is összedobhatjuk. Kiváló csemege suliba és munkába egyaránt. Arra érdemes figyelni, hogy a mielőtt megtöltjük a tésztával muffinformát, tegyünk bele kapszlit, vagy ha szilikonosban sülne, akkor kenjük ki valamilyen zsiradékkal. Miután elkészült, várjunk addig, amíg kihűl a forma, ugyanis így fog belőle könnyedén kicsúszni a banános muffin.

Banános muffin

Hozzávalók:

  • bögre liszt
  • 2 db érett banán
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 3 tk sütőpor
  • 1/2 bögre barna cukor és fehér cukor keveréke
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a fahéjat, és a sót.
  2. Egy másik keverőtálba összetörjük a banánt, hozzáadjuk megolvasztott, de nem forró vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a tejet, majd jó alaposan összekeverjük.
  3. A banános alaphoz öntjük a sütőporos lisztes keveréket, aztán könnyed mozdulatokkal csomómentes sűrű masszává keverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A muffinforma mélyedéseit kibéleljük muffin kapszlival, vagy jó alaposan kikenjük vajjal.
  5. A tésztát egy kanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőforma mélyedéseiben, aztán 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor elkészült, a formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni, ezután tálaljuk. Készíthetjük, csokival, fehér csokoládéval vagy karamellával is.