Ha valami igazán krémes és finom desszertre vágyna, készítsen csúsztatott palacsintát! - videó
2023. május 19. 08:23
csusztatott palacsinta
Vágólapra másolva!
A csúsztatott palacsinta sokak kedvence, nem véletlenül: a lekváros-diós palacsintatorta akár még ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A Mindmegette ezúttal most egy kicsit más, még izgalmasabb receptet mutat be, és melegen ajánlja az elkészítését.
Imádjuk a lekváros palacsintát, a diósat, a kakaósat, a pudingosat... És ha mindez egyben, rétegezve kerül elénk, az maga a palacsinta-mennyország! - állítja a neves gasztronómiai portál.
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
4 tojás
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dl tej
1 citrom reszelt héja
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
10 dkg darált dióbél
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kb. fél centis palacsintát sütünk. Csak a palacsinta egyik oldalát kell megsütni.
A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
A fenti módszerrel kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval.
A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés.
Ha elfogyott a tészta, a kész palacsinta-tornyunk tetejére reszelt csokoládét szórunk, és szeletelve tálaljuk, mintha csak egy torta lenne. Csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk!