Ha valami igazán krémes és finom desszertre vágyna, készítsen csúsztatott palacsintát! - videó

csusztatott palacsinta
csusztatott palacsinta
Vágólapra másolva!
A csúsztatott palacsinta sokak kedvence, nem véletlenül: a lekváros-diós palacsintatorta akár még ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A Mindmegette ezúttal most egy kicsit más, még izgalmasabb receptet mutat be, és melegen ajánlja az elkészítését.
Vágólapra másolva!

Imádjuk a lekváros palacsintát, a diósat, a kakaósat, a pudingosat... És ha mindez egyben, rétegezve kerül elénk, az maga a palacsinta-mennyország! - állítja a neves gasztronómiai portál.

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja

A sütéshez:

  • olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dióbél
  • 6 dkg porcukor
  • 20 dkg narancslekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
  3. Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kb. fél centis palacsintát sütünk. Csak a palacsinta egyik oldalát kell megsütni.
  4. A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
  5. A fenti módszerrel kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval.
  6. A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés.
  7. Ha elfogyott a tészta, a kész palacsinta-tornyunk tetejére reszelt csokoládét szórunk, és szeletelve tálaljuk, mintha csak egy torta lenne. Csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk!