Ezzel a trükkel biztosan átsül a tortánk közepe

konyha, tortaforma
Vágólapra másolva!
A tortánk tökéletesnek tűnik: gyönyörűen emelkedik a tészta sütés közben, meseszép a színe. Már a díszítésen gondolkodunk, ám amikor a sütési idő letelte után elvégezzük a tűpróbát, kiderül, hogy a tészta közepe még nem sült át – vázolja a sokunk számára ismerős helyzetet a Mindmegette. A neves gasztronómiai oldal szerzői azonban azt is elárulták, mit tegyünk, hogy ez ne fordulhasson elő.
Vágólapra másolva!

Hazánk kiemelkedő portálja szerint a legfontosabb: eszünkbe ne jusson kidobni a sütit! Inkább tépjünk le egy darab alufóliát, takarjuk le a tésztát és süssük tovább picivel alacsonyabb hőmérsékleten, mint előtte.

Ezzel a módszerrel nemcsak a sütemények esetében kerülhetjük el a sütési katasztrófát, hanem olyan sós ételeknél is, amelyek könnyen kiszáradnak a sütőben, mint például a lasagne.

A fólia kettős funkciót tölt be: egyrészt megköti a nedvességet, másrészt pedig elvezeti a sütő fűtőelemének közvetlen melegét.

Tipp

Használhatjuk a fóliát a sütés elejétől, így egyenletes hőmérsékletet biztosítunk a készülő ételnek az első pillanattól kezdve. Így biztosan megakadályozzuk, hogy a külső része megégjen, a belseje pedig nyers maradjon.
Egy filléres és könnyű praktikával tökéletes végeredményt érhetünk el. Forrás: Shutterstock