Ebben a cukkinis brownie-ban a gyerekek sem veszik majd észre a rejtett zöldséget - videó

cukkinis brownie
cukkinis brownie
Vágólapra másolva!
A brownie az egyik legnépszerűbb sütemény, amely az egyszerűségének köszönheti a sikerét. Kezdőként is megpróbálkozhatunk vele, hiszen szinte elronthatatlan, a tésztáját pedig kedvünk szerint bármivel megbolondíthatjuk. Akár zöldséget is keverhetünk bele! - mutat rá a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A brownie legelső, írott formában fennmaradt receptje a XIX. század végéről származik, az elmúlt több mint 120 év során pedig meghódította az egész világot.

A legenda szerint ez a különleges sütemény úgy született meg, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport keverni a csokoládétorta tésztájába, amely így nem kelt meg sütés közben.

Ma már számtalan variációja létezik az egykori, eredeti receptnek, ám mi most egy egészen csavaros brownie-t mutatunk!

A brownie tésztáját feldobhatjuk sütőtökkel és édesburgonyával is, de remek ízvilágú süteményt kapunk, ha reszelt cukkinivel turbózzuk ezt az édességet!

Ne ijedjünk meg attól, hogy zöldséges íze lesz a kész sütinek, ugyanis teljesen belesimul a cukkini az édes-csokis tésztába, és még a gyerekek sem mondják meg, milyen titkos összetevő került a brownie-ba!

Cukkinis brownie

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű cukkini
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 11 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml víz
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

  1. A cukkinit héjastól lereszeljük és kinyomkodjuk egy kicsit, hogy ne legyen túl híg a tészta. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A kétféle lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik keverőtálban kihabosítjuk a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgép segítségével, majd több részletben belekeverjük a vizet is.
  4. A két tál tartalmát óvatosan összekeverjük. Végül a masszába forgatjuk a reszelt cukkinit is.
  5. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és ezt is a tésztába keverjük.
  6. A cukkinis-csokis masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  7. Akkor jó, ha kissé ragacsos, semmiképpen nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Várjuk meg míg teljesen kihűl, és kockákra vágva tálaljuk.