Felsőtárkányban tudják, hogyan készül a tökéletes rétes

Segal séf így figyeli el a titkokat
Vágólapra másolva!
Mai szóhasználattal Mariska néni egy igazi celeb, de nem csak Felsőtárkányban, hanem országosan is ismerik. Sokan tanulták meg tőle, hogyan kell elkészíteni az igazi, eredeti húzott rétest. A Gasztrodinamika legújabb részében eláruljuk a titkot. 
Vágólapra másolva!
Sülnek a rétesek Fotó: Agárdi Anett

Borbás Marcsit nagyon kedvelik Felsőtárkányban is, ebből a szeretetből jutott a méltán elismert Segal séfnek is a rétesműhelyt szervező asszonyok körében. A műsor elején, ahogy illik megpróbáltunk beköszönni, de a séf úr iránti szeretet cunami ezt lehetetlenné tette.

Mariska néni mesél Fotó: Agárdi Anett

Ezekután nem is nagyon csodálkoznánk, ha Segal Viktor a nem is oly távoli jövőben valami újra gondolt csavarral készített rétessel jönne elő. Úgy vettük észre, hogy a séfet, nagyon magával ragadta, ahogy Sala Mariska néni bánik a tésztával.

És megismerkedtünk egy új mérték egységgel is, itt ugyanis a rétes tészta alapanyag-szükségletét a munkaasztal mérete határozza meg. Tehát a most következő receptet a műsorban elhangzó asztal méretéhez kell alkalmazni.

Segal séf így figyeli el a titkokat Fotó: Agárdi Anett

Az ettől eltérő asztalméret esetében kérdezze Mariska néni vagy Segal séf tanácsát... És ahogy a műsor elején elhangzik, a műsor végére még Segal séf is tud rétest húzni, nem így a műsor házigazdája, aki a mai napig nem tudta elsajátítani. Ebben a műsorban nem kevesebbre vállalkoztunk, mint, hogy átadjuk a réteshúzás tudományát egy podcaston keresztül.