Ha készítettünk egy tepsi brownie-t, de tartunk tőle, hogy nem bírjuk az egészet egyszerre megenni, kövessük Jamie Oliver okos trükkjét: egyszerűen tegyük be a mélyhűtőbe, így akár 2-3 hónapig is eláll. Jamie emellett egy egyszerű receptet is közzétett saját honlapján, melyet mindenki könnyedén elkészíthet otthon. Hidegen és melegen egyaránt isteni.
Hozzávalók:
Jamie emellett 75 gramm aszalt meggyet és 50 gramm darabolt dióval is kiegészíti a receptet, ez azonban opcionális.
Elkészítés:
Jó hír, hogy a kész brownie a fagyasztóban akár 3 hónapig is eláll, Jamie azonban figyelmeztet mindenkit, hogy sose tegyük egymásra őket a fagyasztóban, mert nehéz lesz szétválasztani őket. Ehelyett szétválasztva, vagy egyenként csomagolva tároljuk, és egyszerre csak annyit vegyünk elő, ami biztosan elfogy.
A brownie egyébként azért is népszerű desszert, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, szabadon variálhatók az összetevők. Jamie Oliverhez hasonlóan variálhatjuk dióval és aszalt gyümölcsökkel, de akár lekvárral, megbolondítható némi rummal vagy vörösborral, de tejszínes krémmel, illetve friss idénygyümölcsökkel, például banánnal, eperrel vagy málnával is nagyon finom. A fehércsokis brownie, azaz blondie pedig étcsoki helyett fehér csokoládé darabkákkal készül, Amerikában rendkívül népszerű édesség. Akár csak a barna változat, ez is nagyon jól variálható különféle gyümölcsökkel. Különösen finom például málnával.