Jamie Oliver ínycsiklandó brownie-ja, ami akár három hónapig is eláll

Vágólapra másolva!
Jamie Oliver a napokban megosztotta egy isteni, gazdag, krémes brownie receptjét, ami ideális hangulatjavító a közelgő komor, őszi napokra. Azonban előfordul, hogy egyszerre túl sokat sütöttünk, ilyenkor nincs más dolgunk, mint fagyasztóba rakni a maradékot, ahol hónapokig friss marad.
Vágólapra másolva!

Ha készítettünk egy tepsi brownie-t, de tartunk tőle, hogy nem bírjuk az egészet egyszerre megenni, kövessük Jamie Oliver okos trükkjét: egyszerűen tegyük be a mélyhűtőbe, így akár 2-3 hónapig is eláll. Jamie emellett egy egyszerű receptet is közzétett saját honlapján, melyet mindenki könnyedén elkészíthet otthon. Hidegen és melegen egyaránt isteni.

Akár három hónapig friss marad a brownie ha így tárolja, csokoládés, szeletelt sütemény
Fotó: Shutterstock/Debby Lowe

Hozzávalók:

  • 200g minőségi étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
  • 250g sótlan vaj
  • 80g jó minőségű kakaópor
  • 65g finomliszt
  • 1tk sütőpor
  • 360g kristálycukor
  • 4 nagyméretű, szabad tartású tojás

Jamie emellett 75 gramm aszalt meggyet és 50 gramm darabolt dióval is kiegészíti a receptet, ez azonban opcionális.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C/350°F/gáz 4-re, és béleljünk ki egy 24 cm-es négyzet alakú sütőformát zsírpapírral.
  2. A csokoládét egy nagy tálba törjük, hozzáadjuk a vajat, és egy serpenyőben forrásban lévő víz fölé tesszük, amíg elolvad. Keverjük hozzá az aszalt meggyet és a diót, ha használunk. 
  3. A kakaóport és a lisztet külön tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a cukrot. 
  4. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a csokis keverékhez, és keverjük össze, adjuk hozzá a felvert tojásokat is. Keverjük addig, amíg selymes állagot kapunk.
  5. A masszát a sütőformába öntjük, és 25 percre a sütőbe tesszük. Ezután tálcára tesszük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tegyük át egy nagy vágódeszkára, és vágjuk vaskos négyzetekre. Nagyon finom egy csésze crème fraîche vagy joghurt mellé, narancshéjjal keverve.

Jó hír, hogy a kész brownie a fagyasztóban akár 3 hónapig is eláll, Jamie azonban figyelmeztet mindenkit, hogy sose tegyük egymásra őket a fagyasztóban, mert nehéz lesz szétválasztani őket. Ehelyett szétválasztva, vagy egyenként csomagolva tároljuk, és egyszerre csak annyit vegyünk elő, ami biztosan elfogy.

A brownie egyébként azért is népszerű desszert, mert amellett, hogy gyorsan elkészül, szabadon variálhatók az összetevők. Jamie Oliverhez hasonlóan variálhatjuk dióval és aszalt gyümölcsökkel, de akár lekvárral, megbolondítható némi rummal vagy vörösborral, de tejszínes krémmel, illetve friss idénygyümölcsökkel, például banánnal, eperrel vagy málnával is nagyon finom. A fehércsokis brownie, azaz blondie pedig étcsoki helyett fehér csokoládé darabkákkal készül, Amerikában rendkívül népszerű édesség. Akár csak a barna változat, ez is nagyon jól variálható különféle gyümölcsökkel. Különösen finom például málnával.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!