Ha igazán ragacsos brownie-ra vágyik, próbálja ki ezt a receptet

Vágólapra másolva!
Paul Hollywood megosztotta a legjobb tippjét a brownie készítéshez, amitől garantáltan ragacsos lesz belül sokak kedvenc csokis sütije.
Vágólapra másolva!

A brownie egy klasszikus édesség, amivel egyszerűen nem lehet mellé lőni, nem véletlen, hogy gyakran szerepel desszertként számos étterem étlapján. De a tökéletes brownie elkészítése nem mindig egyszerű, azonban néhány bennfentes trükkel igazán megkönnyíthetjük a dolgunk. A brit Sütimester című műsor népszerű séfje , Paul Hollywood  most elárulta, mit kell tennünk ahhoz, hogy a brownie minden egyes sütésnél ragacsos maradjon - írja a Mirror.

A sütik királya azt javasolja, hogy iktassunk be egy plusz lépést a brownie-készítési rutinunkba. Bár rendkívül egyszerű elkészíteni, a séf mégis azt ígéri, hogy receptet ezzel professzionális szintre emelhetjük.

@theofficialpaulhollywood

How to ensure a gooey centre on your brownies…

♬ original sound - Paul Hollywood

Egy nemrégiben készült TikTok videójában úgy fogalmazott: 

Tegye a brownie-keveréket a tepsi aljára, tegyen rá néhány csokoládédarabkát, majd ismét tegye a tetejére a brownie-keveréket. Így biztos lehet benne, hogy ragacsos lesz a közepe.

A videó azóta több mint 3000 lájkot kapott, és rengeteg hozzászólás érkezett. Egyikük azt írta:

 Ki fogom próbálni, mert egyébként is brownie-kat készítek.

Egy másik megkérdezte:

 Tehát nem szabad 10 perccel alulsütni?

 Egy harmadik azt írta: "Nagyon jó ötlet."

brownie, légsütő, brownielégsütő
Ezzel a süteménnyel bearanyozhatjuk az egész család hétvégéjét. 
Fotó: Shutterstock

Ha szívesen készítene olyan brownie-t, mint a séfé, íme az ő receptje:

Hozzávalók:

  • 225 g csokoládé (35-45% kakaó tartalmú), darabokban
  • 225 g sótlan vaj, darabokban
  • 3 nagy tojás
  • 225 g porcukor
  • 75 g önkelesztő liszt
  • 1/2 teáskanál finomszemű só
  • 100 g étcsokoládé darabokban
  • 100 g tejcsokoládé darabokban
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 evőkanál kakaó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra/légkeveréssel 160°C-ra. Ezután béleljünk ki sütőpapírral egy 29x22 cm-es brownie-formát.
  2. Fogjunk egy hőálló tálat, és kezdjük el a csokoládét felolvasztani a vajjal együtt úgy, hogy a tálat a forró víz fölé helyezzük. Nagyon fontos, hogy az edény alja ne érjen hozzá a vízhez. Ha kész, felolvadt és csomómentes, akkor félretesszük hűlni.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a tojást és a cukrot kézi elektromos habverővel addig, amíg besűrűsödik. Ezután keverjük össze az olvasztott csokoládé és vaj keverékével, majd tegyük hozzá a lisztet, a sót, a csokoládédarabkákat és a vaníliakivonatot.
  4. Öntsük a keveréket a kibélelt formába, és tegyünk a tetejére néhány csokidarabot. 25-30 percig sütjük, amíg a tetején egy berepedt  kéreg nem lesz. 
  5. Hagyja a brownie-t teljesen kihűlni a formában. Ha ez megtörtént, felszeletelheti és tálalhatja, vagy tárolhatja a szeleteket egy légmentesen záródó dobozban így ugyanis akár  hetekig is elállhat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!