Egy séf elárulta, hogyan lehet isteni curryt készíteni

Vágólapra másolva!
A curry ugyan egyszerű étel, azonban könnyű elrontani is. Ezért egy szakács megosztotta azt a trükköt, amitől ez az indiai fogás tökéletes lesz. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Jeff Baker, a Farmison & Co. vezető szakácsa elárulta a Mirrornak, hogyan főzzük úgy a curryt, hogy az finom legyen. 

A séf azt tanácsolja, hogy ne használjunk előregyártott porokat és szárított fűszereket se. Ehelyett azt javasolja, hogy a friss fűszereket temperáljuk, tehát hevítsünk fel olajat és dobjuk bele a fűszernövényeket, hogy azoknak kihozzuk az ízüket. 

Ez egy egyszerű gyors lépés, amely segít finomabbá tenni az ételt és fokozza annak ízét. Az eredményt pedig azonnal észre fogjuk venni. A különbség a porral készült curryhez képest egyértelműen érezhető lesz. 

- mondta Jeff Baker séf.

Szupergyors és egyszerű curry csirke recept

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss gyömbér, meghámozva és finomra reszelve
  • 12 szál újhagyma finomra vágva
  • 2 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 230 gramm apróra vágott paradicsom
  • 200 ml forrásban lévő csirke alaplé
  • 8 csirkecomb filé, kockára vágva
  • 1 nagy sütőtök, kockára vágva
  • 200 g zsírmentes natúr krémsajt
  • Főtt rizs
  • Egy marék curry levél
  • Apróra vágott friss koriander, a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy tapadásmentes serpenyőbe közepes lángon rakjuk bele a fokhagymát, az újhagymát, a friss gyömbért és két evőkanál vizet. Fedjük le és főzzük 5 percig.
  2. Adjuk hozzá a curryport, az őrölt gyömbért, majd főzzük tovább egy percig, ezután keverjük bele a paradicsomot, az alaplevet, a csirkét, a tököt és a curryleveleket.
  3. Fedő nélkül 30 percig, folyamatos keverés mellett pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik. Ezután hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot és ízlés szerint fűszerezzük. Majd szórjuk meg a korianderrel. Amint kész, rizzsel tálaljuk.
currys csirke, curry, csirke, étel
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 nelea33/Shutterstock 

A curry mellett a másik népszerű indiai fűszer a kurkuma, amit használhatunk főzéshez, italokhoz, vagy kiegészítőként is bevehetjük. Íze enyhén fűszeres, pikáns és kissé kesernyés, különféle curry-k és egyéb ízletes ételek alapját képezheti. A belőle készült kapszulák szintén könnyen elérhetők és kényelmesek a napi bevitelhez. Ezek magas koncentrációban tartalmazzák a kurkumát, így garantálják az egészségügyi előnyök maximális kiaknázását. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!