Jeff Baker, a Farmison & Co. vezető szakácsa elárulta a Mirrornak, hogyan főzzük úgy a curryt, hogy az finom legyen.
A séf azt tanácsolja, hogy ne használjunk előregyártott porokat és szárított fűszereket se. Ehelyett azt javasolja, hogy a friss fűszereket temperáljuk, tehát hevítsünk fel olajat és dobjuk bele a fűszernövényeket, hogy azoknak kihozzuk az ízüket.
Ez egy egyszerű gyors lépés, amely segít finomabbá tenni az ételt és fokozza annak ízét. Az eredményt pedig azonnal észre fogjuk venni. A különbség a porral készült curryhez képest egyértelműen érezhető lesz.
- mondta Jeff Baker séf.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A curry mellett a másik népszerű indiai fűszer a kurkuma, amit használhatunk főzéshez, italokhoz, vagy kiegészítőként is bevehetjük. Íze enyhén fűszeres, pikáns és kissé kesernyés, különféle curry-k és egyéb ízletes ételek alapját képezheti. A belőle készült kapszulák szintén könnyen elérhetők és kényelmesek a napi bevitelhez. Ezek magas koncentrációban tartalmazzák a kurkumát, így garantálják az egészségügyi előnyök maximális kiaknázását.