Nem kapott a boltban? Így készítsen otthon dubai csokit!

Vágólapra másolva!
A dubai csokoládé annyira népszerűvé vált Magyarországon, hogy némi túlzással az ünnepi időszakban akár még a hagyományos bejglivel is versenyre kelhet. Egyre több áruház kezdte el forgalmazni, azonban a bolti verzió helyett akár otthon is elkészíthetjük könnyedén!
Vágólapra másolva!

Világszerte hódít a „Can't Get Knafeh of It” fantázianevet viselő csokoládés különlegesség. A nem mindennapi TikTok-recept különlegességét elsősorban 

a ropogós tészta, más néven a kadayif, vagy kadajef tészta, valamint az aleppói pisztácia és a tahini adja,

 ezek teszik igazán ellenállhatatlanná a dubai csoki, az ínycsiklandó pisztáciás édesség gasztronómiai élményét.

Ahogy megírtuk, nem csak a nagy kiskereskedelmi láncok, hanem a kisebb vállalkozások is igyekeznek meglovagolni a dubaicsoki-őrület hullámát, ami az elmúlt hetekben alakult ki. Az interneten rákeresve már tízezerszám dobják fel a magyar oldalak a találatokat a dubaji vagy dubai csoki, csokoládé keresésekre. 

Dubai Chocolate, DubaiChocolate Dubai Chocolate  dubaji csoki 
A Dubai Fix Dessert Chocolatier által megálmodott  csokoládé tábla az utóbbi időben világszerte népszerűvé vált. 
Fotó: Shutterstock 

A dubai csoki receptje egyáltalán nem bonyolult, mégis hatalmas népszerűségnek örvend az édesség. Az elkészítéshez csupán egy szilikonformát kell beszereznünk, mert ebből tudjuk majd könnyedén kifordítani a csokoládét. Persze ha igazi csokoládéformánk van, akkor lesz tényleg autentikus az élmény, de egy kenyérsütő formában is ugyanolyan finom lesz a végeredmény. Sőt, muffinsütő formát is használhatunk, ebben több kisebb csokit tudunk legyártani, amiket akár karácsonyi ajándékba is adhatunk - írja a Mindemegette.

A dubai csoki hozzávalói: 

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg kadayif tészta
  • 1 ek. tahini
  • 20 dkg pisztáciakrém

Elkészítése:

  1. A kadayif tésztát óvatosan válasszuk szét, és pirítsuk meg egy serpenyőben, amíg aranysárgára nem változik. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy összecsomósodjon; ha szükséges, dolgozzunk kisebb adagokban.
  2. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg a kókuszolajjal együtt, hogy sima és folyékony állagot kapjunk.
  3. Keverjük össze a pisztáciakrémeket, és adjunk hozzá egy csipet sót. Ez segít kiemelni az ízeket.
  4. Egy csokoládéformát béleljünk ki olvasztott csokoládéval, majd rétegezzük a kadayif tésztát és a pisztáciát. Öntsük le a maradék csokoládéval, és tegyük a hűtőbe megszilárdulni.
  5. Miután megdermedt a csokoládé, vágjuk fel kockákra, és tálaljuk ízlésesen.

Az elkészítéséről szóló videót IDE kattintva nézheti meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!