Ez a recept új dimenziókba repíti ezt a klasszikus fogást.
Vágólapra másolva!
Aki egy tartalmas levest szeretne készíteni, annak érdemes ezzel a finom, tartalmas levessel próbálkoznia, a család hálás lesz érte. Mutatjuk, hogyan készül.
Ha már unjuk a burgonyagombócot, a májgombócot, sőt, a grízgaluskát is, akkor ez lehet a jel, hogy ideje valami mást is kipróbálnunk. A kolbászgombócos krumplileves a legjobb választás lehet, mert gyorsan és egyszerűen összeállítható, finom és laktató fogás, amiben minden megvan, amit egy tartalmas őszi–téli levestől elvárunk, de egészen új formában.
Kolbászgombócos krumplileves
Hozzávalók:
8 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/4 db zeller
só, bors
őrölt kömény, őrölt babérlevél, őrölt majoránna
50 dkg sárga burgonya
6 dl zöldségalaplé
40 dkg sütni való kolbász
1 ek. liszt
2,5 dl tejföl
Elkészítése:
Kicsi kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, egy fazékban zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, kicsit később az áttört fokhagymát.
Ha ezek már üvegesek, akkor mehetnek hozzá a meghámozott, feldarabolt zöldségek (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller). Sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérral, majoránnával ízesítjük.
Ha már puhulnak a gyökérzöldségek, beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit is, és felöntjük az alaplével.
A sütni való kolbászt kiszedjük a bélből, a töltelékből kis gombócokat gyúrunk, és beledobjuk a levesbe. Jól összeforraljuk.
A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Összeforgatjuk a tejföllel, majd belecsorgatjuk a habarást a csendesen fövő levesbe, és pár percig főzzük, közben gyakran megkeverjük. Ízesíthetjük még egy-két csöpp tárkonyecettel is. Forrón, ropogós héjú friss kenyérrel tálaljuk.
Ha további finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!