A karácsonyi időszakban rengetegen sütnek mézeskalácsot, ami magában hordozza az ünnep ízeit. Az elkészítése összehozhatja a családot, vagy akár a barátokat is az ünnepek alatt, ugyanis kellemes program a karácsonyi készülődés közben – írja a Mirror.
A Kimberleycooks felhasználónevű TikTokker megosztotta a követőivel a receptjét, aminek a segítségével pár perc alatt elkészíthető a mézeskalács.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vajat és a barna cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az aranyszirupot, a tojássárgáját és összedolgozzuk. A lisztet beleszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a gyömbért. Ha ezt az egészet összekevertük, kivesszük a tálból, befóliázzuk és a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután kinyújtjuk a tésztát, a formákkal kiszaggatjuk belőle a mézeskalácsokat, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A cukormázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot összekeverjük, alaposan felverjük, majd feldíszítjük vele tetszés szerint az elkészült mézeskalácsokat.
Korábban megírtuk, hogy hogyan készíthet magának ünnepi reggelit mézeskalácsból.
A mézeskalács tésztából sütött csillagokat, házikókat, harangokat, angyalkákat és mindenféle más karácsonyi formát cukormázzal díszíthetünk. Az írókázáshoz használt massza azonban sokszor túl hígra sikerül vagy túl nehezen szárad, ezért a Mindmegette számba vette, hogyan kerülhetjük el a legnagyobb buktatókat!
Ebben a cikkünkben egy olyan mézeskalács receptről írtunk, amit még a kezdők is nyugodtan kipróbálhatnak.
Lassan itt az év vége, egyre többször kutatunk mézessütemény-receptek után, a finom, fűszeres süteményt pedig több ízben is elkészíthetjük. Ebben a tavalyi cikkünkben megmutattuk, hogyan varázsolhatjuk az asztalunkra egyszerűen ezt a csokibevonatos aprósüteményt. Aachenben a helyi mézeskalács, a Printen az egyik nagy sláger, többféle keménységben és ízben létezik, az egészen keménytől a lágyig; választhatjuk a natúr vagy különböző csokikkal bevont változatot.