Így készítsen mézeskalácsot mindössze pár perc alatt

Vágólapra másolva!
A mézeskalács már régóta az egyik kedvenc édesség a karácsonyi időszakban. Most egy TikTokker megosztotta a saját receptjét, amivel pár perc alatt elkészíthető.
Vágólapra másolva!

A karácsonyi időszakban rengetegen sütnek mézeskalácsot, ami magában hordozza az ünnep ízeit. Az elkészítése összehozhatja a családot, vagy akár a barátokat is az ünnepek alatt, ugyanis kellemes program a karácsonyi készülődés közben – írja a Mirror

@kimberleycooks Gingerbread Man Recipe 🤎 Ingredients * 125g unsalted butter, at room temperature * 1/2 cup brown sugar * 1/2 cup golden syrup * 1 egg, separated * 2 1/2 cups plain flour * 1 tbsp ground ginger * 1 tsp mixed spice * 1 tsp bicarbonate soda * 1 cup pure icing sugar * plain flour to dust Method 1. Preheat oven to 180°C 2. Beat the butter and brown sugar with electric beater until creamy. Add egg yolk and golden syrup and combine. 3. Stir in flour, ginger, mixed spice and bicarbonate of soda. 4. Knead dough on a floured surface and cover in plastic and refrigerate for 30mins. 5. Meanwhile place egg white and icing sugar in a bowl and mix. 6. Roll out dough on a floured surface and use gingerbread man cutter and cut out into shapes. 7. Bake in oven for 10 minutes. Transfer to a rack to cool. 8. Decorate using the icing sugar mixture. #gingerbread #gingerbreadman #cookie #baking #recipevideo #christmas #recipe #christmasdessert ♬ ROCKIN’ AROUND THE CHRISTMAS TREE - BRENDA LEE

A Kimberleycooks felhasználónevű TikTokker megosztotta a követőivel a receptjét, aminek a segítségével pár perc alatt elkészíthető a mézeskalács. 

Hozzávalók: 

  • 125 g vaj 
  • Fél csésze barna cukor 
  • Fél csésze aranyszirup
  • Egy tojás 
  • Két és fél csésze liszt 
  • Egy teáskanál szódabikarbóna 
  • Egy teáskanál fűszerkeverék 
  • Egy evőkanál őrült gyömbér 
  • Egy csésze porcukor 

Elkészítés: 

A vajat és a barna cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az aranyszirupot, a tojássárgáját és összedolgozzuk. A lisztet beleszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a gyömbért. Ha ezt az egészet összekevertük, kivesszük a tálból, befóliázzuk és a hűtőbe tesszük 30 percre. Ezután kinyújtjuk a tésztát, a formákkal kiszaggatjuk belőle a mézeskalácsokat, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 

A cukormázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot összekeverjük, alaposan felverjük, majd feldíszítjük vele tetszés szerint az elkészült mézeskalácsokat. 

Korábban megírtuk, hogy hogyan készíthet magának ünnepi reggelit mézeskalácsból. 

A mézeskalács tésztából sütött csillagokat, házikókat, harangokat, angyalkákat és mindenféle más karácsonyi formát cukormázzal díszíthetünk. Az írókázáshoz használt massza azonban sokszor túl hígra sikerül vagy túl nehezen szárad, ezért a Mindmegette számba vette, hogyan kerülhetjük el a legnagyobb buktatókat!

Ebben a cikkünkben egy olyan mézeskalács receptről írtunk, amit még a kezdők is nyugodtan kipróbálhatnak. 

Lassan itt az év vége, egyre többször kutatunk mézessütemény-receptek után, a finom, fűszeres süteményt pedig több ízben is elkészíthetjük. Ebben a tavalyi cikkünkben megmutattuk, hogyan varázsolhatjuk az asztalunkra egyszerűen ezt a csokibevonatos aprósüteményt. Aachenben a helyi mézeskalács, a Printen az egyik nagy sláger, többféle keménységben és ízben létezik, az egészen keménytől a lágyig; választhatjuk a natúr vagy különböző csokikkal bevont változatot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!