A Super Bowl nemcsak a sport rajongóinak ünnepe, hanem a gasztronómia kedvelőié is. Egy jó mérkőzéshez elengedhetetlenek a klasszikus amerikai falatok, amelyek egyaránt fokozzák az izgalmakat és összekovácsolják a társaságot.
A ropogós csirkeszárnyak , a nachos, a baconbe tekert jalapeno falatkák és a miniszendvicsek mind igazi közönségkedvencek, amelyeket könnyedén elkészíthet otthon – írja az ABC News .
Ropogós csirkeszárnyak Airfryerben
Fotó: Unsplash Ez az egyik legnépszerűbb meccsnapi sörkorcsolya, amely gyorsan elkészíthető és sokféle fűszerezési lehetőséget kínál.
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés, sütési idő változó.
Ide kattintva többféle variációt is talál, de talán a hagyományos rántott csirkeszárnynál jobb nincs is.
Mini hot-dog
Hozzávalók:
1 csomag mini virsli 1 csomag leveles tészta Elkészítés:
A tésztát csíkokra vágjuk, és mindegyikbe betekerünk egy mini virslit. Előmelegített sütőben (180 °C-on) 12-15 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul. Kínálhatjuk mustárral vagy sajtszósszal. Ropogós csirkés nachos
Hozzávalók:
Csirke:
2 csésze sült, szálakra tépett csirkehús 1 teáskanál cukor 1 teáskanál füstölt paprika ½ teáskanál fokhagymapor ¼ teáskanál chili por Kukoricasalsa:
1 csésze főtt kukorica ½ csésze negyedelt koktélparadicsom 3 evőkanál apróra vágott lila hagyma 3 evőkanál friss koriander, aprítva 1 lime leve és héja Só és bors ízlés szerint Tálaláshoz:
1 csomag tortilla chips 250 g reszelt cheddar sajt Pácban érlelt lila hagyma Baconbe tekert jalapeno falatkák Airfryerben
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
5 nagy jalapeno (vagy 10 kisebb) 120-180 g krémsajt 10 szelet bacon ¼ csésze aprított koriander (opcionális) ½ lime leve (opcionális) Elkészítés:
Melegítse elő a forrólevegős sütőt 190 °C-ra. A jalapenokat felezze el, magozza ki. Töltse meg krémsajttal, majd tekerje be baconnel. 190 °C-on 10-12 percig süsse, amíg a bacon ropogós nem lesz. Ízlés szerint szórjon rá koriandert és facsarjon rá lime-ot. Sütőben: 200 °C-on 45-60 percig süsse, amíg ropogós nem lesz.
Fotó: Unsplash Philadelphia cheesesteak mini szendvicsek
Hozzávalók:
680 g vékonyra szeletelt marhahús (rib-eye vagy eye-roll steak) 6 evőkanál olaj Amerikai vagy provolone sajt 4 ropogós olasz kifli vagy mini buci 1 nagy hagyma Opcionális feltétek:
Olajban párolt zöldpaprika és piros paprika Olajban pirított gomba Elkészítés:
Közepes lángon forrósítson fel egy serpenyőt. 3 evőkanál olajon pirítsa meg a hagymát, majd tegye félre. Adja hozzá a maradék olajat, és süsse meg a hússzeleteket. Olvassza fel a sajtot, és helyezze a húsra. Töltse a bucikba, adja hozzá a hagymát és az opcionális feltéteket. Tálalás: Ketchup, sült paprika vagy pirított gomba is kerülhet rá.