Így készül a gyerekek kedvence, a tócsniban sült csirkemellcsíkok
2025. február 14. 08:50
Olvasási idő: 5 perc
A finom csirkemellcsíkokat burgonyás bundában garantáltan imádni fogják a kicsik - no és persze a felnőttek is.
Vágólapra másolva!
Ha valami igazán finomat és egyszerűt szeretnénk készíteni, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését, próbáljuk ki a csirkét burgonyás bundában! Ez az étel nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy kedvenc lesz. Ráadásul gyorsan elkészíthető, és nincs szükség mellé köretre sem, hiszen a csirkemellcsíkok burgonyás bundája önállóan is tökéletesen laktató. Egy igazán kényelmes és ínycsiklandó választás a hétvégére, hanem szeretné a pihenős napokat a konyhában tölteni.
A tócsni (más néven lapcsánka, lepcsánka, cicege vagy krumpliprósza) egy reszelt burgonyából készült, serpenyőben vagy sütőben sütött étel, amely Magyarországon és Közép-Európában is népszerű. Hagyományosan liszttel, tojással és fokhagymával készül, majd bő olajban sütik ki, ezért sokan tartják nehezebb, zsírosabb fogásnak. Azonban (ezt is) lehet úgy készíteni, hogy a kicsik is szeressék – most egy ilyen receptet hoztunk, ínycsiklandó csirkemellcsíkok társaságában.
A finom csirkemellcsíkokat burgonyás bundában garantáltan imádni fogják a kicsik - no és persze a felnőttek is. Fotó: Vidék íze magazin
Tócsniban sült csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
60 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
fél póréhagyma
1 kis csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor snidling
1 kis ág friss vagy egy teáskanál szárított majoránna
1 db tojás
só
bors
pár evőkanál liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Két centi széles csíkokra felvágjuk a csirkét, besózzuk, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a bundázó masszát.
A krumplit megpucoljuk, a reszelő finomabbik oldalán lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is. Rászórjuk a kicsire vágott póréhagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét meg a snidlinget, a majoránnát. Adunk hozzá egy egész tojást, sózzuk és borsozzuk, végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó sűrű legyen a massza (valószínűleg 2-3 púpozott evőkanálra lesz szükség).
Utána a húscsíkokat megforgatjuk lisztben, megmártjuk a sűrű tésztában, és azonnal bő, forró olajban sütjük. Mivel a bunda maga a köret, csak salátát adunk mellé.
A tócsnit elkészíthetjük egészségbarát módon is: próbáljuk ki, hogy nem bő olajban, hanem sütőben sütjük – a végeredmény sokkal könnyebb lesz. A sima lisztet lecserélhetjük zabpehelyre vagy zablisztre, a burgonyát pedig feldobhatjuk cukkinivel, édesburgonyával vagy sárgarépával.
Ha további finom receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!