Így készül a gyerekek kedvence, a tócsniban sült csirkemellcsíkok

A finom csirkemellcsíkokat burgonyás bundában garantáltan imádni fogják a kicsik - no és persze a felnőttek is.
Vágólapra másolva!
Ha valami igazán finomat és egyszerűt szeretnénk készíteni, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését, próbáljuk ki a csirkét burgonyás bundában! Ez az étel nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is nagy kedvenc lesz. Ráadásul gyorsan elkészíthető, és nincs szükség mellé köretre sem, hiszen a csirkemellcsíkok burgonyás bundája önállóan is tökéletesen laktató. Egy igazán kényelmes és ínycsiklandó választás a hétvégére, hanem szeretné a pihenős napokat a konyhában tölteni.
Vágólapra másolva!

Hogyan lesz a tócsniból gyerekbarát fogás? 

A tócsni (más néven lapcsánka, lepcsánka, cicege vagy krumpliprósza) egy reszelt burgonyából készült, serpenyőben vagy sütőben sütött étel, amely Magyarországon és Közép-Európában is népszerű. Hagyományosan liszttel, tojással és fokhagymával készül, majd bő olajban sütik ki, ezért sokan tartják nehezebb, zsírosabb fogásnak. Azonban (ezt is) lehet úgy készíteni, hogy a kicsik is szeressék – most egy ilyen receptet hoztunk, ínycsiklandó csirkemellcsíkok társaságában.

tócsniban sült csirkemellcsíkok
A finom csirkemellcsíkokat burgonyás bundában garantáltan imádni fogják a kicsik - no és persze a felnőttek is. 
Fotó: Vidék íze magazin

Tócsniban sült csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 60 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél póréhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 kis ág friss vagy egy teáskanál szárított majoránna
  • 1 db tojás
  • bors
  • pár evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Két centi széles csíkokra felvágjuk a csirkét, besózzuk, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a bundázó masszát.
  2. A krumplit megpucoljuk, a reszelő finomabbik oldalán lereszeljük. Hozzáreszeljük a fokhagymát is. Rászórjuk a kicsire vágott póréhagymát, a felaprított petrezselyem zöldjét meg a snidlinget, a majoránnát. Adunk hozzá egy egész tojást, sózzuk és borsozzuk, végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó sűrű legyen a massza (valószínűleg 2-3 púpozott evőkanálra lesz szükség).
  3. Utána a húscsíkokat megforgatjuk lisztben, megmártjuk a sűrű tésztában, és azonnal bő, forró olajban sütjük. Mivel a bunda maga a köret, csak salátát adunk mellé.
  4. A tócsnit elkészíthetjük egészségbarát módon is: próbáljuk ki, hogy nem bő olajban, hanem sütőben sütjük – a végeredmény sokkal könnyebb lesz. A sima lisztet lecserélhetjük zabpehelyre vagy zablisztre, a burgonyát pedig feldobhatjuk cukkinivel, édesburgonyával vagy sárgarépával.

Ha további finom receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!