Maradt egy kis sült csirke a vasárnapi ebédről? Ne dobjuk ki, inkább készítsünk belőle isteni fajitast néhány alapfűszer és egy-két friss zöldség segítségével.
1 piros kaliforniai paprika, kimagozva és vékony csíkokra vágva
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál füstölt paprika
125 g sült csirkehús (lehetőleg mell, felcsíkozva)
2 teljes kiőrlésű tortilla wrap
1 evőkanál friss koriander, durvára vágva
1 lime, félbevágva
25 g zsírszegény tejföl
só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Fotó: Unsplash
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon.
Adjuk hozzá az újhagymát és a paprikát, és pirítsuk 1 percig, míg épp csak megpuhulnak.
Szórjuk rá a köményt és a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve pirítsuk még 1 percig.
Keverjük hozzá a csirkehúst, és süssük további 3–4 percig, míg a hús teljesen átmelegszik és átjárják az ízek.
Közben melegítsük fel a wrapeket a csomagoláson található utasítás szerint.
Osszuk el a tölteléket a két tortillán, szórjuk meg korianderrel, locsoljuk meg egy kevés lime levével, majd kanalazzunk rá egy-egy adag tejfölt.
Tekerjük fel, és már tálalhatjuk is!
Tipp: A recept tökéletes maradékmentéshez, de akár friss csirkemellből is elkészíthető. Ha valaki nem szereti a koriandert, használhat helyette petrezselymet vagy aprított salátát is.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!