Villámgyors fajitas sült csirke maradékból

Vágólapra másolva!
Maradt egy kis sült csirke a vasárnapi ebédről? Ne dobjuk ki, inkább készítsünk belőle isteni fajitast néhány alapfűszer és egy-két friss zöldség segítségével.
Vágólapra másolva!
Fotó: Unsplash

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 teáskanál étolaj
  • 4 szál újhagyma, vékonyan felkarikázva
  • 1 piros kaliforniai paprika, kimagozva és vékony csíkokra vágva
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál füstölt paprika
  • 125 g sült csirkehús (lehetőleg mell, felcsíkozva)
  • 2 teljes kiőrlésű tortilla wrap
  • 1 evőkanál friss koriander, durvára vágva
  • 1 lime, félbevágva
  • 25 g zsírszegény tejföl
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Fotó: Unsplash

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá az újhagymát és a paprikát, és pirítsuk 1 percig, míg épp csak megpuhulnak.
  3. Szórjuk rá a köményt és a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve pirítsuk még 1 percig.
  4. Keverjük hozzá a csirkehúst, és süssük további 3–4 percig, míg a hús teljesen átmelegszik és átjárják az ízek.
  5. Közben melegítsük fel a wrapeket a csomagoláson található utasítás szerint.
  6. Osszuk el a tölteléket a két tortillán, szórjuk meg korianderrel, locsoljuk meg egy kevés lime levével, majd kanalazzunk rá egy-egy adag tejfölt.
  7. Tekerjük fel, és már tálalhatjuk is!

Tipp: A recept tökéletes maradékmentéshez, de akár friss csirkemellből is elkészíthető. Ha valaki nem szereti a koriandert, használhat helyette petrezselymet vagy aprított salátát is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!