Gyors vacsora pillanatok alatt: így készül a tökéletes sajtos-brokkolis puffancs
2025. március 18. 12:53
Olvasási idő: 5 perc
Vágólapra másolva!
A brokkoli alig tartalmaz kalóriát, miközben gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, így nem véletlen, hogy sokan az egészséges táplálkozás alapjaként említik. Bár a gyerekek inkább elkerülnék, érdemes szerepeltetni az étrendjükben, mivel fontos szerepet játszik emésztőrendszerük működésében. A sportolók is előszeretettel fogyasztják, mivel hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez. Íme egy ínycsiklandó, egészséges recept.
Mit tehet az az édesanya vagy édesapa, aki nem tudja a párolt vagy a sült brokkolit köretként belediktálni a gyerekébe? Nos, semmiképp ne erőszakoskodjon, ne kösse a zöldségfogyasztást későbbi jutalmazással, inkább kísérletezzünk olyan ételekkel, melyek más formában tartalmazzák a gyűlölt alapanyagokat. Remek recept például ez a brokkolis puffancs is, amiben nemcsak brokkoli van, hanem burgonya és sajt is, így máris szívesebben falatoznak belőle a lurkók. A brokkoli nem hangsúlyos, de mégis jelen van, így talán a válogatósabb gyerekeket sem fogja zavarni.
A brokkoli egészséges, szinte nincs kalóriatartalma, ellenben tele van rosttal, a szervezet számára fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így nem csoda, hogy a sportolók étrendjében kiemelt helyen szerepel, és az egészségtudatos táplálkozás hívei is gyakran fogyasztják Fotó: Mindmegette
Sajtos-brokkolis puffancs
Hozzávalók:
35 dkg burgonya
15 dkg brokkoli
só
2 evőkanál olaj
18 dkg liszt
30 dkg sajt
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A brokkolis puffancshoz a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. A brokkoli szárát sem dobjuk ki, azt is feldaraboljuk és a brokkolirózsákkal együtt sós vízben puhára főzzük a zöldségeket.
A megfőtt brokkolit és krumplit lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A masszát fűszerezzük sóval, hozzáadunk egy kevés olajat és apránként annyi lisztet, hogy jól formázható legyen és már ne tapadjon a kezünkhöz.
Olajozott kézzel kicsípünk egy gombócot a masszából, a tenyerünkben ellapítjuk és a közepére helyezünk egy adag reszelt sajtot. Megformázzuk úgy, mint egy fasírtot és kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra, de nem égettre sütjük.