Gyors vacsora pillanatok alatt: így készül a tökéletes sajtos-brokkolis puffancs

Vágólapra másolva!
A brokkoli alig tartalmaz kalóriát, miközben gazdag rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban, így nem véletlen, hogy sokan az egészséges táplálkozás alapjaként említik. Bár a gyerekek inkább elkerülnék, érdemes szerepeltetni az étrendjükben, mivel fontos szerepet játszik emésztőrendszerük működésében. A sportolók is előszeretettel fogyasztják, mivel hozzájárul a szervezet megfelelő működéséhez. Íme egy ínycsiklandó, egészséges recept.
Vágólapra másolva!

Mit tehet az az édesanya vagy édesapa, aki nem tudja a párolt vagy a sült brokkolit köretként belediktálni a gyerekébe? Nos, semmiképp ne erőszakoskodjon, ne kösse a zöldségfogyasztást későbbi jutalmazással, inkább kísérletezzünk olyan ételekkel, melyek más formában tartalmazzák a gyűlölt alapanyagokat. Remek recept például ez a brokkolis puffancs is, amiben nemcsak brokkoli van, hanem burgonya és sajt is, így máris szívesebben falatoznak belőle a lurkók. A brokkoli nem hangsúlyos, de mégis jelen van, így talán a válogatósabb gyerekeket sem fogja zavarni.

sajtos-brokkolis puffancs
A brokkoli egészséges, szinte nincs kalóriatartalma, ellenben tele van rosttal, a szervezet számára fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így nem csoda, hogy a sportolók étrendjében kiemelt helyen szerepel, és az egészségtudatos táplálkozás hívei is gyakran fogyasztják
Fotó:  Mindmegette 

Sajtos-brokkolis puffancs

Hozzávalók:

  • 35 dkg burgonya
  • 15 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál olaj
  • 18 dkg liszt
  • 30 dkg sajt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  1. A brokkolis puffancshoz a burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk, a brokkolit pedig rózsáira szedjük. A brokkoli szárát sem dobjuk ki, azt is feldaraboljuk és a brokkolirózsákkal együtt sós vízben puhára főzzük a zöldségeket.
  2. A megfőtt brokkolit és krumplit lecsepegtetjük, burgonyanyomóval összetörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A masszát fűszerezzük sóval, hozzáadunk egy kevés olajat és apránként annyi lisztet, hogy jól formázható legyen és már ne tapadjon a kezünkhöz.
  4. Olajozott kézzel kicsípünk egy gombócot a masszából, a tenyerünkben ellapítjuk és a közepére helyezünk egy adag reszelt sajtot. Megformázzuk úgy, mint egy fasírtot és kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalát ropogósra, de nem égettre sütjük.
  5. Még melegen tálaljuk.

Ha további egészséges receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!