Az amerikai palacsinta a ráérős reggelek egyik kedvenc fogása. Valószínűleg nem is nagyon van olyan ember, akinek ne lenne hozzá egy már jól bevált, kipróbált receptje. Hoztunk azonban pár hasznos tippet, hogy az amerikai palacsintája olyan legyen, mint a kedvenc éttermében.
+1 Ha már unja a hagyományos vaj-juharszirup kombinációt, íme két egyszerű, de izgalmas változathoz: a tésztához használjon fele hajdinalisztet és fele sima lisztet, a kész palacsintát pedig tálalja juharsziruppal és szalonnával. Ha az édes és sós ízvilág keveredése nem annyira csigázza fel, akkor adhat egy teáskanál őrölt fahéjat is a hajdinalisztes tésztához, és karamellizált almaszeletekkel, illetve tejszínhabbal tálalhatja.
Az alábbi recept alapján egy adag csak 256 kcal, amiből 35 g szénhidrát, 9,5 g zsír, 7 g fehérje, illetve 1,5 g rostot tartalmaz.
Összetevők:
A klasszikus amerikai palacsinta tálalásához továbbá még szükségünk lesz vajra és juharszirupra.
Elkészítés:
Az amerikai palacsintát érdemes frissen fogyasztani, amikor a tálalásnál a vaj kissé még el is olvad rajta. Ezt követően már nincs más dolga, csak egy adag juharsziruppal nyakonönteni a habpuha palacsintáit -írja a BBC Food.