Így készítsünk ínycsiklandó, krémes brokkolis tésztát
2025. április 13. 07:44
Olvasási idő: 3 perc
Vágólapra másolva!
Ez a krémes brokkolis tészta egy igazán egyszerű, mégis finom étel, amely még a napi zöldségfogyasztásunkban is segít. Ha szereti a gyors, de ínycsiklandó fogásokat, akkor ez a recept biztosan tetszeni fog. Mutatjuk!
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük 12 percig, amíg meg nem puhul.
Közben szeleteljük fel az újhagymát, hámozzuk meg és reszeljük le finomra a fokhagymát, vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, a brokkolit pedig apró rózsákra szedjük, és a szárát is vékonyan felszeleteljük.
Egy nagy, mély serpenyőben hevítsük fel az olajat. Tegyük bele az újhagymát, és pirítsuk 1 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fokhagymát és a chili pelyhet, majd pirítsuk még 1 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomokat, és pároljuk őket pár percig, amíg elkezdenek szétesni. Ezt követően jöhet a brokkoli, amit szintén pirítsunk 2 percig.
Öntsünk egy merőkanálnyi tésztavizet a serpenyőbe, keverjük jól össze, és fedjük le.
Főzzük a zöldségeket további 3-4 percig, amíg a brokkoli megpuhul.
Miután a tészta megfőtt, öntsük le, majd tegyük a serpenyőbe a brokkolival. Keverjük össze, és ízesítsük sóval, borssal.
A végén adjunk hozzá a krémsajtot, és alaposan keverjük el.
Tálaljuk bőséges fekete borssal a tetején.
Ez a gyors és könnyű étel nemcsak finom, hanem tele van tápanyagokkal is. A brokkoli remekül illik a tésztához, és a krémsajt krémes textúrája még gazdagabbá teszi az ízeket.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!