Mangós-áfonyás finomság, hogy boldogabbak legyenek a reggelek

Vágólapra másolva!
Ez a mangós-áfonyás pohárkrém egyszerre könnyed és elegáns desszert, amely gyorsan elkészíthető, mégis különleges élményt nyújt. A mangó édes, selymes püréje és az áfonya frissítő savanykássága harmonikus párost alkot, a görög joghurt pedig lágy textúrát ad neki. Ideális választás reggeli frissítőként vagy étkezés utáni lezárásként, akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakra.
Vágólapra másolva!

Ha olyan desszertet keres, amely egyszerre üdítő, krémes és természetesen édes, akkor ez a mangós-áfonyás pohárkrém tökéletes választás. Tökéletes reggeli finomság lehet egy nyugodtabb hétvégi napon, vagy éppen a vacsora utáni levezető nassolnivaló – írta a TheGuardian.

image

Hozzávalók: 

  • 2 nagy, érett mangó
  • Fél citrom leve
  • 200 ml görög joghurt
  • 150 g áfonya (fagyasztott is lehet)
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 ml víz
  • Friss áfonya a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés: 

  1. Az áfonyát, cukrot és vizet egy kis lábasba tesszük, majd felforraljuk. Miután az áfonya lila levet eresztett, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A mangó húsát levágjuk a mag körül, meghámozzuk, majd a gyümölcsöt a citromlével együtt turmixgépbe tesszük, és sima, sűrű pürét készítünk.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a görög joghurtot, de nem teljesen keverjük el, hogy szép márványos mintázat alakuljon ki.
  4. A mangós-joghurtos krémet poharakba adagoljuk, és mindegyik tetejére csorgatunk egy keveset az áfonyapüréből. Egy kanál hátával enyhén beleforgatjuk, hogy szép örvényes minta keletkezzen.
  5. Ízlés szerint friss áfonyával díszíthetjük.

 

A feketeáfonyát bátran helyettesíthetjük más gyümölccsel is például málnával vagy ribizlivel.
Ha egzotikusabb hangulatot szeretnénk, használjunk maracuját, a benne lévő ropogós magvak kellemes kontrasztot adnak a krémes mangóhoz.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!