Ha olyan desszertet keres, amely egyszerre üdítő, krémes és természetesen édes, akkor ez a mangós-áfonyás pohárkrém tökéletes választás. Tökéletes reggeli finomság lehet egy nyugodtabb hétvégi napon, vagy éppen a vacsora utáni levezető nassolnivaló – írta a TheGuardian.
Hozzávalók:
- 2 nagy, érett mangó
- Fél citrom leve
- 200 ml görög joghurt
- 150 g áfonya (fagyasztott is lehet)
- 2 evőkanál cukor
- 100 ml víz
- Friss áfonya a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
- Az áfonyát, cukrot és vizet egy kis lábasba tesszük, majd felforraljuk. Miután az áfonya lila levet eresztett, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- A mangó húsát levágjuk a mag körül, meghámozzuk, majd a gyümölcsöt a citromlével együtt turmixgépbe tesszük, és sima, sűrű pürét készítünk.
- Óvatosan beleforgatjuk a görög joghurtot, de nem teljesen keverjük el, hogy szép márványos mintázat alakuljon ki.
- A mangós-joghurtos krémet poharakba adagoljuk, és mindegyik tetejére csorgatunk egy keveset az áfonyapüréből. Egy kanál hátával enyhén beleforgatjuk, hogy szép örvényes minta keletkezzen.
- Ízlés szerint friss áfonyával díszíthetjük.
A feketeáfonyát bátran helyettesíthetjük más gyümölccsel is például málnával vagy ribizlivel.
Ha egzotikusabb hangulatot szeretnénk, használjunk maracuját, a benne lévő ropogós magvak kellemes kontrasztot adnak a krémes mangóhoz.