Üdítő citrusos-diós saláta, amivel feldobhatjuk az ételeinket

Vágólapra másolva!
Üde ízekkel és ropogós textúrákkal csábít ez a citrusos-diós saláta, amely tökéletes választás könnyű ebédnek vagy előételként. A narancs és zöld alma pikáns kettőse, a pirított dió karakteres íze, valamint a szárzeller roppanása harmonikus egésszé áll össze az olívaolaj-citromlé öntet alatt.
Vágólapra másolva!

Ez a citrusos-diós saláta nem csupán színpompás és frissítő, hanem tápláló is. A pirított dió mélységet és ropogósságot ad, a narancs lédús édessége és a zöld alma savanykás frissessége pedig játékos egyensúlyt teremt. A szárzeller friss roppanása, az olívaolaj és a citromlé egyszerű, de elegáns öntetet alkotnak, amely kiemeli a hozzávalók természetes ízét. - írja a TheGuardian.

Hozzávalók:

  • 70 g dióbél
  • 1 kis narancs
  • 1 kis, kemény húsú zöld alma
  • 2 szárzeller, apróra vágva és a levelek félretéve
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
     
Beetroot and orange salad with arugula, lamb lettuce, mini chard and pistachios, white table, copy space.. Fresh useful dish for healthy eating
Fotó: 5PH / Shutterstock

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C). A dióbelet tegyük egy tepsire, és pirítsuk 8 percig, amíg illatos nem lesz, figyeljünk rá, nehogy megégjen. Hagyjuk kihűlni, majd törjük durvára.
  2. Hámozzuk meg a narancsot, és távolítsuk el a fehér hártyát is. Vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, majd szeleteljük vékony cikkekre.
  3. Az almát hámozatlanul magozzuk ki, és vágjuk vékony félholdakra.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze az almát, narancsot, zellert és a diót. Locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze. Végül szórjuk meg a zellerlevelekkel, és azonnal tálaljuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!