15 perces isteni citromos sajttorta, és még sütni sem kell

Vágólapra másolva!
Egy sajttorta elkészítése nem mindig bonyolult feladat, különösen amikor egy olyan mennyei desszertet készítünk, mint ez a sütés nélküli citromos sajttorta, ami nemcsak krémes és frissítő, hanem elképesztően egyszerű is.
Vágólapra másolva!

Ha egy frissítő tavaszi édességre vágyik, ami a vendégeket is biztosan lenyűgözi, semmiképpen ne hagyja ki ezt sütés nélküli citromos sajttortát, aminek az elkészítéshez csak alig pár percre lesz szüksége.

Hozzávalók:

  • 200 g darált keksz
  • 80 g vaj
  • 250 g krémsajt
  • 280 ml habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 2,5 citrom héja
  • 5 teáskanál citromlé
  • Díszítéshez: 4 félbevágott citromkarika
image

Az alap elkészítése

Egy 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Ezután a vajat 15 másodpercre tegyük a mikróba, hogy megolvadjon. Közben törjük össze a kekszet sodrófával, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és egyenletesen nyomkodjuk a formába. Végül tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a krémet.

A töltelék elkészítése

A tejszínt verjük habbá, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Az egészet keverjük simára, úgy, hogy egy sűrű, krémes tölteléket kapjunk. Ezután vegyük elő a hűtőből az alapot és kanalazzuk rá a krémet, majd egy spatulával egyengessük el a tetejét és tegyük vissza a hűtőbe legalább három órára, hogy teljesen megdermedjen.

Tálaláskor óvatosan vegyük ki a formából és tegyünk a tetejére fél citromkarikákat

lemon cheesecake, sajtos citrom torta
Fotó: Shutterstock

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!