Ha egy frissítő tavaszi édességre vágyik, ami a vendégeket is biztosan lenyűgözi, semmiképpen ne hagyja ki ezt sütés nélküli citromos sajttortát, aminek az elkészítéshez csak alig pár percre lesz szüksége.
Hozzávalók:
Az alap elkészítése
Egy 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Ezután a vajat 15 másodpercre tegyük a mikróba, hogy megolvadjon. Közben törjük össze a kekszet sodrófával, majd keverjük el az olvasztott vajjal, és egyenletesen nyomkodjuk a formába. Végül tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen, amíg elkészítjük a krémet.
A töltelék elkészítése
A tejszínt verjük habbá, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Az egészet keverjük simára, úgy, hogy egy sűrű, krémes tölteléket kapjunk. Ezután vegyük elő a hűtőből az alapot és kanalazzuk rá a krémet, majd egy spatulával egyengessük el a tetejét és tegyük vissza a hűtőbe legalább három órára, hogy teljesen megdermedjen.
Tálaláskor óvatosan vegyük ki a formából és tegyünk a tetejére fél citromkarikákat
Forrás: Mirror