A tavasz nemcsak a természetet, de az emberek kedvét is színesebbé teszi. Ezt az élményt erősíti Alexandra Dudley gasztroszakértő és vendéglátási tanácsadó is, aki a Boursinnal együttműködve egy különleges, virágformába rendezett zöldségtálat készített, ami látványos előétel vagy középpont lehet egy tavaszi vacsorán.
Egy felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek 80%-a szerint kiemelkedően fontos az ételek esztétikus tálalása, és 33% úgy véli, a látvány legalább annyit számít, mint az íz. Emellett 19% szívesebben rendez kerti összejöveteleket, 16% pedig tudatosan színesebb alapanyagokat választ a főzéshez. Emellett pedig többen (10%) kísérleteznek új ízekkel és formákkal is.
1. Merjük használni a színeket
Egy színes zöldségtál könnyed és látványos módja a vendégek köszöntésének. Alexandra kedvencei közé tartoznak a rózsaszín retek, az élénkzöld cukorborsó és a narancssárga répa.
Ezek nemcsak ízletesek, hanem szemet gyönyörködtetőek is.
2. Készüljünk előre
A vendéglátás stresszmentesebbé válik, ha már előző este előkészítjük az önteteket, szószokat vagy a felaprított zöldségeket. Így több időnk marad a vendégekre.
3. Használjunk szezonális alapanyagokat
A legjobb ízélményt mindig a friss, szezonban lévő alapanyagok nyújtják.
Alexandra különösen ajánlja a brit spárgát, a tavaszi retekféléket, valamint a korai répát és zöldeket, ezeket piacon vagy helyi termelőknél érdemes beszerezni.
Egy jól szervezett tavaszi vacsoraparti tehát nemcsak finom, hanem szép is lehet, ehhez pedig nincs is szükség hatalmas kiadásokra: egy kreatívan elkészített zöldségtál pár ezer forintból megoldható ~ írja a Mirror.