A karfiolrizs egy remek, egészséges alternatíva a hagyományos köretek helyett, és pillanatok alatt elkészíthető. Most egy különleges, ázsiai ízekkel gazdagított változatot ajánlunk, amely húsok mellé kiválóan illik. Ez a zöldséges karfiolrizs friss és ínycsiklandó kiegészítője lesz az étkezésnek.
Ha könnyű, mégis ízletes és laktató köretre vágyunk, a zöldséges karfiolrizs tökéletes választás! Ez az ázsiai ihletésű fogás nemcsak egészséges és kalóriaszegény, hanem tele van friss, roppanós zöldségekkel és fűszeres aromákkal. A karfiol tökéletes alternatívája a hagyományos rizsnek, így gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú étrendbe is beilleszthető, ráadásul az elkészítése sem bonyolult.
A karfiolrizs tökéletes alternatívája a hagyományos rizsnek, így gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú étrendbe is beilleszthető. Fotó: Vidék íze magazin
Zöldséges karfiolrizs
Hozzávalók:
1 db kisebb karfiol
1 db vöröshagyma
1 ek szezámolaj
1 db sárgarépa
4 ek szójaszósz
fél tk őrölt gyömbér
1 tk barna cukor
só
10 dkg fagyasztott zöldborsó
3 db tojás
1 csokor újhagyma
2 ek szezámmag
Elkészítése:
Megmossuk a karfiolt, rózsáira szedjük, és konyhai robotgéppel addig aprítjuk, amíg rizs nagyságú darabokat nem kapunk. Semmiképp se legyenek túl aprók a szemek, mert akkor a végeredmény kásás, pépszerű lesz.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a felhevített szezámolajon néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az apróra kockázott sárgarépát, puhára pároljuk.
A szójaszószban elkeverjük a gyömbért és a barna cukrot, egy kevés sót, majd a borsóval és a karfiollal együtt a zöldségekhez keverjük, további 3-4 percig pirítjuk.
A tojásokat felverjük, a zöldségeket a lábas oldalához toljuk, és az így kialakított lyukba öntjük a tojást. Mikor rántottaszerű állagú lesz, kissé összetörjük és elkeverjük. Felkarikázott újhagymával, szezámmaggal meghintve tálaljuk.