Aki meg szeretne ismerni egy népet, üljön le az asztalához! – vallja az idén 25 éves Fakanál étterem

Vágólapra másolva!
A budapesti Nagyvásárcsarnokban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Fakanál Étterem, amely generációk számára jelentette a magyar vendégszeretet otthonát. A jubileumon nemcsak hagyományos fogásokkal, hanem megható visszaemlékezésekkel is tisztelegtek a negyedszázados múlt előtt. A szívhez szóló ünnepség méltó módon idézte fel az étterem közösségformáló erejét és történetét.
Vágólapra másolva!

A Fakanál Étterem negyedszázados fennállását ünnepelte a budapesti Nagyvásárcsarnok emblematikus helyszínén, ahol egy egész generáció tanulta meg, mit jelent a magyar vendégszeretet, az otthoni ízek és a közös emlékek ereje. A jubileumi ünnepségen nemcsak a hagyományos ételek kerültek az asztalra, hanem egy szívből jövő beszéd is elhangzott, amely méltón idézte fel az elmúlt 25 év történetét.

fakanál étterem
A Fakanál Étterem negyedszázados fennállását ünnepelte a budapesti Nagyvásárcsarnok emblematikus helyszínén.
Fotó: Eventrend Group

A tulajdonos személyes vallomása a gyökerekről, a családról, a piac illatairól és a magyar kultúra esszenciájáról szóló monológ volt, amely nem hagyott szárazon egy szemet sem.

A családi recepteket mi a szeretethez és a megnyugváshoz kapcsoljuk. Ebben az étteremben az állandóságot képviseljük – azt, amitől minden magyar szíve megdobban. Úgy véljük, hogy aki meg szeretne ismerni egy népet, üljön le az asztalához! Mi pedig évente 140-150 ezer embert látunk vendégül ezek mellett az ételek mellett, amelyek a magyarságunkat képviselik.

 - fogalmazott az jeles évforduló alkalmából Nagy Gábor, az Eventrend Group alapító társtulajdonosa, aki hosszú évtozedek óta aktív szereplője a rendezvényszervezésnek és a vendéglátásnak.

A Fakanál mára több lett, mint egy étterem, hiszen itt a dal, az étel és az emlékek találkoznak nap mint nap. 
Fotó: Origo

A cégcsoport kettős vezetésének másik tagja, Kőrössy Zoltán pedig rámutatott arra, hogy mára Nagyvásárcsarnok piactere azt a csodát eleveníti meg nap, mint nap, hogy népművészeti remekek között fogyaszthatjuk a finomabbnál finomabb magyar ételeket — és azt a szívből jövő gondoskodást is, amit a családi asztalok ígérnek. 

A Fakanál tehát több lett, mint egy étterem: egy olyan hely, ahol a dal, az étel és az emlékek találkoznak – nap mint nap. Ünneplő vendégek, zenés programok, és persze a legendás magyar fogások tették emlékezetessé ezt a különleges estét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!