Eláruljuk a tökéletes desszert titkát

Vágólapra másolva!
Túró, tejföl, vanília, mazsola és egy csepp rum – ezek a klasszikus hozzávalók adják ennek a palacsintának az alapját. A hagyományos ízvilág különleges formában jelenik meg, egy csipetnyi újdonsággal fűszerezve. Ideális választás egy hétvégi desszerthez, amely egyszerre otthonos és meglepően izgalmas.
Vágólapra másolva!

A palacsinta örök kedvenc. Szeretik kicsik, nagyok, fiatalok, idősek. A túrós palacsinta már önmagában is egy igazi klasszikus, de ha vaníliás tejföllel nyakon öntve, sütőben készítjük el, még ellenállhatatlanabb lesz! Ez a recept a hagyományos ízeket ötvözi egy izgalmas csavarral. Tökéletes desszert egy családi ebéd után vagy egy kényeztető hétvégi finomságként.

túrós palacsinta sütőben sütve
A palacsinta örök kedvenc
Fotó: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Túrós palacsinta

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek rum
  • 25 dkg túró
  • 1 db tojássárgája
  • 6 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8-10 db édes palacsinta
  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás

Elkészítése:

  1. Megmossuk a mazsolát, és legalább negyedórára beáztatjuk a rumba.
  2. Összekeverjük a túrót egy tojássárgájával, három evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a mazsolát is a rummal együtt.
  3. Megtöltjük vele a szokásos módon elkészített palacsintákat, és mindegyiket felcsavarjuk.
  4. Egy sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. A palacsintákat félbevágjuk, és félfedésben belefektetjük a sütőtálba.
  5. Elkészítjük az öntetet is: összedolgozzuk a tejfölt két egész tojással, három evőkanál porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Ha további finom desszertek receptjére is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!