Túró, tejföl, vanília, mazsola és egy csepp rum – ezek a klasszikus hozzávalók adják ennek a palacsintának az alapját. A hagyományos ízvilág különleges formában jelenik meg, egy csipetnyi újdonsággal fűszerezve. Ideális választás egy hétvégi desszerthez, amely egyszerre otthonos és meglepően izgalmas.
A palacsinta örök kedvenc. Szeretik kicsik, nagyok, fiatalok, idősek. A túrós palacsinta már önmagában is egy igazi klasszikus, de ha vaníliás tejföllel nyakon öntve, sütőben készítjük el, még ellenállhatatlanabb lesz! Ez a recept a hagyományos ízeket ötvözi egy izgalmas csavarral. Tökéletes desszert egy családi ebéd után vagy egy kényeztető hétvégi finomságként.
A palacsinta örök kedvenc Fotó: VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Túrós palacsinta
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
1 ek rum
25 dkg túró
1 db tojássárgája
6 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
8-10 db édes palacsinta
4 dkg vaj
3 dl tejföl
2 db tojás
Elkészítése:
Megmossuk a mazsolát, és legalább negyedórára beáztatjuk a rumba.
Összekeverjük a túrót egy tojássárgájával, három evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a mazsolát is a rummal együtt.
Megtöltjük vele a szokásos módon elkészített palacsintákat, és mindegyiket felcsavarjuk.
Egy sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. A palacsintákat félbevágjuk, és félfedésben belefektetjük a sütőtálba.
Elkészítjük az öntetet is: összedolgozzuk a tejfölt két egész tojással, három evőkanál porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Ha további finom desszertek receptjére is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!