Ez után a pofonegyszerű cukkinis tészta után mind a tíz ujját megnyalja majd a család

Vágólapra másolva!
A cukkini a nyári konyha egyik legsokoldalúbb alapanyaga: könnyű, friss és még azok körében is népszerű, akik a tökféléket általában elkerülik. Ízvilága kellemesen semleges, így remekül illik változatos fogásokba. Ebben a receptben pirított csirkemellkockákkal kiegészítve kerül a tészta tetejére, könnyed, mégis laktató végeredményt adva.
Vágólapra másolva!

A cukkinis-csirkés tésztát sok helyen eléggé fantáziátlanul készítik, a csirkemell inkább főtt, mint pirult, a szósz kevés, a tészta így száraz és ízetlen lesz. Nincs is rosszabb egy olyan tésztaételnél, amiben nincs elég szósz és azt is pillanatok alatt magába szívja a kifőtt tészta. Ebből a receptből azonban nemcsak a szósz, hanem a sajt és fűszerek sem hiányoznak!

cukkinis tészta
Könnyű és gyors ebéd a cukkinis tészta, amit pirított csirkemellkockák tesznek gazdagabbá
Fotó: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Cukkinis tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj
  • 5-6 ág friss kakukkfű
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 tk. mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tésztafőzővíz
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 csomag tészta
  • bors

Elkészítés:

  1. A pirított csirkés-cukkinis tésztához a felkockázott csirkemellet egy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, fűszerezzük friss kakukkfűvel, és darabolt friss rozmaringlevéllel, adunk hozzá egy kevés mustárt, majd ízesítjük borssal és sóval.
  2. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy mindenhol átjárja a húst a fűszer.
  3. Serpenyőben, kevés olívaolajon pirítani kezdjük a fűszerezett csirkemellet. Fontos, hogy olyan serpenyőt válasszunk, amibe szépen elférnek a csirkekockák egymás mellett. Forgatás után hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, picit még pirítjuk és félretesszük.
  4. A serpenyőbe, amiben a csirkét pirítottuk, kevés olívaolajat öntünk, és erre rakjuk a cukkinikockákat, nem sózzuk meg, így a cukkini nem enged folyadékot magából, és szépen pirulni kezd.
  5. A megpirult cukkinihez forgatjuk a kisült csirkemellet, felöntjük egy kevés száraz fehérborral, kevergetjük, és ha az alkohol elpárolgott, jöhet a zsíros tejszín, és a tészta főzőleve. Végül kevés reszelt parmezánnal sűrítjük, és gazdagítjuk a ragut. Utolsó mozzanatként hozzáadjuk a raguhoz a főtt tésztát, összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson a szószból, és tálalhatunk is.
  6. Tálra halmozzuk és kevés parmezánnal megszórva fogyaszthatjuk is a pirított csirkés-cukkinis tésztát.

Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!