Mutatjuk, hogyan készül a párizsis szendvicskrém – a gyerekek új kedvence – videó

Vágólapra másolva!
A párizsi régóta állandó szereplője a reggeliknek, de ennél jóval több rejlik benne. Egy krémes, tartalmas szendvicskrém formájában új arcát mutatja, főtt tojással és krémsajttal kiegészülve. Ez az egyszerűen elkészíthető változat remek alternatívája a megszokott felvágottas szendvicseknek.
Vágólapra másolva!

A párizsi és a virsli is része a gyerekkorunknak, hozzátartozik az ízélményekhez. Egyes kutatások szerint nem egészséges nagy mennyiségben fogyasztani nagymértékben feldolgozott élelmiszereket, mint amilyen a párizsi is, de néha igenis belefér, mert finom és mert nosztalgikus. A gyerekek különösen szeretik a párizsit és a virslit is, így a körükben biztos sikert arat majd ez a párizsis szendvicskrém is.

párizsis szendvicskrém
Ez a párizsis szendvicskrém lesz a gyerekek új kedvence.
Fotó: Mindmegette

A gyerekek és a felnőttek is rá tudnak unni egy idő után az alap szendvicskrémekre, mint amilyen a vaj, a margarin, a sajtkrém vagy a májas. Ilyenkor jó, ha ismerünk egy-két különlegesebb, hamar összedobható alternatívát, mint amilyen a kolbászkrém, a töpörtyűkrém, a klasszikus körözött, a magas fehérjetartalmú tojáskrém vagy a párizsis szendvicskrém. Az alábbi ínycsiklandó receptnek a fő összetevője a párizsi, de kerül bele tojás és krémsajt is, a fűszerezésről pedig a fehérbors, valamint a snidling gondoskodik. Reggelire, tízóraira, uzsonnára és még vacsorára is szuper választás, kenhetjük kenyérre, kiflire, zsemlére, bármilyen péksüteményhez passzol.

Párizsis szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg párizsi
  • 3 db főtt tojás
  • 1 ek. majonéz
  • 1 ek. mustár
  • fehérbors
  • 1 csokor snidling
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés:

  1. A párizsit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, így gyorsabb, mint késsel apróra vágni. Hozzáreszelünk még két-három főtt tojást is.
  2. A krém egyik fűszere a snidling, ezt apróra metéljük és a párizsis-tojásos keverékhez adjuk. Fűszerezzük fehér borssal, sóval és átkavarjuk. Ízesítjük mustárral és majonézzel és annyi krémsajtot adunk hozzá, hogy jól kenhető állagú krémet kapjunk. Kóstolás után még sózhatjuk, ha szeretnénk.
  3. A párizsis szendvicskrém a hűtőben egy-két napig simán eláll, de úgysem bírja ki ilyen sokáig.
  4. Ehhez a recepthez érdemes megvenni a rúd párizsit és azt reszeljük le. Elkészíthető szeletelt párizsiból is, azt akkor késsel vágjuk fel vékony csíkokra.

Ha további különleges receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!