Nyári frissítő: ez a tökéletes kovászos káposzta titka

Vágólapra másolva!
A nyári hőségben nincs üdítőbb egy friss, ropogós kovászos káposztánál, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Ez a tradicionális magyar savanyúság tökéletes kísérője lehet bármilyen húsos vagy rántott ételnek, sőt, egy egyszerű szendvics mellé is kiváló. A kovászos káposzta leve pedig sokak szerint igazi ízorgazmus, amit nem érdemes kihagyni.
Vágólapra másolva!

Viniczai Rita, a jól ismert székesfehérvári vendéglátós család tagja a FEOL.hu-nak mesélt a tökéletes kovászos káposzta elkészítésének titkairól. Szerinte az elkészítés egyik kulcsa a káposzta vágása: cikkekre vágva tovább ér, szeletekre vágva pedig hamarabb kész. Az alaplé elkészítése egyszerű: 1 liter meleg vízhez 1,5 evőkanál sót keverünk, és ebbe kerül a káposzta. A fűszerezésről sem feledkezhetünk meg: fokhagymagerezd, kapor, kenyérszelet és köménymag teszi igazán különlegessé a savanyúságot.

kovászos káposzta
A kovászos káposzta igazi nyári frissítő lehet. Fotó: pixabay.com

A kovászos káposzta előnye, hogy probiotikumokban gazdag, ami segíti az emésztést és felfrissít a forró nyári napokon. Viniczai Rita szerint a nap érlelte, ropogós állag a titok, amit 3-5 napnyi érlelés biztosít.

Az egészséges és ízletes kovászos káposzta receptjét és elkészítési tippek részletesen a FEOL.hu oldalán olvasható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!