Bár valószínűleg mindenkinek megvan a tuti lecsóreceptje, azért néha nem árt egy kis változtatás: érdemes kipróbálni egy új verziót, felfedezni új ízvilágot! Lehet, hogy eddig mindig kolbásszal készítettük, de egy könnyed, zöldséges változat is meglepően finom lehet. Kísérletezzünk bátran! Adjunk hozzá egy kis cukkinit, padlizsánt, akár egy kanál ajvárt vagy füstölt paprikát – mennyei lesz a végeredmény. Ha pedig szeretjük a csípőset, egy kevés erőspaprikát is tehetünk bele.
De a tojásos, rizses vagy akár sajttal megszórt változatok is izgalmas alternatívák lehetnek. Néha egyetlen hozzávaló vagy egy plusz fűszer is elég ahhoz, hogy a jól ismert klasszikusból új kedvenc szülessen. Kínálhatjuk friss kenyérrel, de akár köretként is tálalhatjuk például sült húsok mellé.
Ha további szezonális receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!