Húsvéti desszertek a világ körül

Forrás: 9Kitchen
1/14
Tsoureki, Görögország: brióshoz hasonló sütemény, amelyet pirosra festett, főtt tojással díszítenekForrás: 9Kitchen
Forrás: Akispetretzikis
2/14
Flaounes, Ciprus: mazsolával és sajttal töltik, nagypénteken készítik, és húsvétvasárnap szolgálják felForrás: Akispetretzikis
Forrás: Cake pot
3/14
Paçoca de Amendoim, Brazília: földimogyoróból, cukorból és maniókalisztből készült desszertForrás: Cake pot
Forrás: Marcu Ovidiu/Marcu Ovidiu
4/14
Mona de Pascua, Spanyolország: tradicionális húsvéti sütemény főtt tojássalForrás: Marcu Ovidiu/Marcu Ovidiu
Forrás: Reci Peci
5/14
Pinca, Szlovénia, Horvátország, Olaszország: édes kenyér kereszttel a tetejénForrás: Reci Peci
Forrás: Scopri le ricette
6/14
Colomba di Pasqua, Olaszország: galamb alakú mandulás desszertForrás: Scopri le ricette
Forrás: Borghi magazine
7/14
Gubana, Olaszország: csokoládéval, mazsolával és alkohollal töltött briósForrás: Borghi magazine
Forrás: Depositphotos
8/14
Pashka, Oroszország: sajtból készült desszert, amelyet hagyományosan XB betűkkel díszítenek. Ez Krisztus feltámadását szimbolizáljaForrás: Depositphotos
Forrás: Food52
9/14
Hot cross bun, Anglia: mazsolával vagy ribizlivel ízesített, kereszttel díszített zsömle, amely nemcsak Angliában, hanem Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, Dél-Afrikában és még Amerikában is híres húsvéti desszertForrás: Food52
Forrás: Great British Chefs
10/14
Kulich, Grúzia, Bulgária, Oroszország: fehér mázzal és cukorkákkal díszített húsvéti süteményForrás: Great British Chefs
Forrás: lifebuzz
11/14
Cipa, Paraguay: kukoricából készült desszertForrás: lifebuzz
Forrás: Great British Chefs
12/14
Semla, Svédország: ízletes, krémmel és mandulával töltött süteményForrás: Great British Chefs
Forrás: Ica
13/14
Mämmi, Finnország: rozslisztből, rozsmalátából, vízből készített finn desszert, amelyet melasszal és narancshéjjal ízesítenekForrás: Ica
Forrás: The Local Palate
14/14
Capirotada, Mexikó: a kenyérpudinghoz hasonló desszert, amelyet mazsolával, fahéjjal, szegfűszeggel és sajttal készítenekForrás: The Local Palate