A 13+1 legpraktikusabb tanács, amelyet egy kezdő szakács kaphat

Forrás: GETTY IMAGES
1/14
Tegyünk megjegyzéseket a szakácskönyvbe! Lehet, hogy szeretjük a benne található sült csirkét, ám nem vagyunk elégedettek a hagyma és a fokhagyma arányával. Ha legközelebb készítjük, nem valószínű, hogy emlékezni fogunk erre. Viszont egy post it és néhány megjegyzés felfrissítheti a memóriánkat.Forrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
2/14
Mielőtt nekilátnánk a főzésnek, olvassuk végig a receptet! Így teljes képet kaphatunk rólaForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
3/14
Legyen mérleg a háznál! A sütés is egyfajta tudomány, és ha a recept 160 gramm lisztet ír, akkor ne "érzésből" adjuk hozzá. A 160 gramm az 160 grammForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
4/14
A szalonna zsírja jó barát. Pirítsunk rajta krumplit az ebédhez, vagy készítsünk benne rántottát. Ne hagyjuk veszni!Forrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
5/14
Bízzunk magunkban! Ha valami nem úgy néz ki, ahogy szerintünk kellene, akkor az valószínűleg így is van. Viszont: akkor fogunk többet tanulni, ha cselekszünk, és nem akkor, ha csak gondolkodunkForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
6/14
Mindenhez adjunk hozzá egy kis sót. Igen, mindenhez. Még a desszertekhez is, hiszen kiemeli édes ízűketForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
7/14
Állítsuk néhány perccel korábbra az időzítőt. A receptekben leírt sütési idő csupán egy irány. Nem tudhatjuk, hogy a mi sütőnknél az egy óra tényleg egy óra, vagy csak 45 percForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
8/14
Tegyünk rendet magunk körül időről időre. Így, ahelyett, hogy felhalmoznánk például a mosatlant, a főzés végére a konyha is ragyog majdForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
9/14
Nyomtassuk ki az interneten talált recepteket. Senki nem szeretné, ha lisztes vagy tojásos lenne a telefonjaForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
10/14
Mindig legyen kéznél sütőkesztyű, és sose legyen nedves. Különben számíthatunk rá, hogy megpörkölődik a felső bőrrétegünkForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
11/14
A fokhagymát inkább késsel aprítsuk. Minden más eszközzel csak pazaroljuk ezt a fenséges alapanyagotForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
12/14
Tegyünk nedves papírtörlőt a vágódeszka alá! Ez megakadályozza, hogy elmozduljonForrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
13/14
Fűszerezzünk és kóstoljunk folyamatosan, ne csak a végén!Forrás: GETTY IMAGES
Forrás: GETTY IMAGES
14/14
És a legfontosabb: ne féljünk hibázni! Ha valami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, fátylat rá. Jegyezzük fel, mit tegyünk legközelebb másképpForrás: GETTY IMAGES