Halsperma a szájban - Képek

Forrás: Listverse
1/10
Shirako, vagyis halsperma (általában tőkehalé vagy lazacé). A japánok szerint édes és krémes étekForrás: Listverse
Forrás: Listverse
2/10
Zöld kaviár: a név ellenére ez valójában egy hínárféle. Az étel nyálkás és sósForrás: Listverse
Forrás: Listverse
3/10
Darazsak, méhek, lódarazsak és azok lárvái. Nem, ez most nem egy biológiaióra. A japánok ínycsiklandó snackként tekintenek ezekreForrás: Listverse
Forrás: AllAbout-Japan
4/10
Igen, tényleg létezik kocka alakú görögdinnye. Egy japán gazda találta fel helytakarékosság szempontjából. Úgy vélte, hogy a kör alakú dinnye túl sok helyet foglal el a hűtőben, ez pedig pont beférForrás: AllAbout-Japan
Forrás: Favy
5/10
Horumon, vagyis ételek olyan belsőségekből, amelyeket nem használnak fel a különböző fogások elkészítése során, ám kidobni sem akarjákForrás: Favy
Forrás: Just One Cookbook
6/10
A kare donatsu egy sült fánk, tele curryvelForrás: Just One Cookbook
Forrás: Serious Eats
7/10
Japán a különös fagylaltjairól is híres: a nyers lóhúsostól kezdve a tulipános ízekig minden van a kínálatbanForrás: Serious Eats
Forrás: Tomostyle Wordpress
8/10
A kínai lágyhéjú teknős rendkívül drága alapanyag az ázsiai konyhában, mégis népszerű. A legenda szerint energiát és erőt adForrás: Tomostyle Wordpress
Forrás: YouTube
9/10
Táncoló tintahal (Katsu ika odori-don): az ételt rögtön azután szolgálják fel, miután eltávolították az állat fejét. A csápokra szójaszószt öntenek, amelynek hatására az izmok megfeszülnek és elernyednek. Ez a szószban található összetevőknek köszönhetőForrás: YouTube
Forrás: YouTube
10/10
Shiro-uo (gébhal): ellentétben a táncos tintahallal, ezek a lények tényleg élnek, amikor megeszik őketForrás: YouTube