14 fűszer, amely egyetlen konyhából sem hiányozhat

Forrás:Shutterstock
1/14
A só és a bors egyetlen konyhából sem hiányozhat. Ez tiszta sor. Na, de vajon ezeken kívül milyen fűszereket érdemes még beszerezni? A képen látható csilipehely például szintén egy klasszikus kedvencForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
2/14
Az őrölt kurkuma földes ízt ad az indiai ételeknek, és megszínezi például a rizst, mint a sáfrányForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
3/14
Szárított tárkony: elsősorban levesekhez, salátákhoz, a tojásos ételekhez használják, illetve jól illik a bárány- és a malachúshoz, valamint a szárnyas fogásokhozForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
4/14
Szárított zsálya: a halak, a pástétomok, a szárnyasok, a vadhúsok, a lágy sajtok és a májas fogások ízesítőjeForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
5/14
A szegfűszeg a gyümölcsös ételek és a desszertek fűszereForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
6/14
Őrölt koriander: az indiai konyhák alapfűszere, számos pozitív egészségügyi hatása van. Jól illik a pácokhoz, a sültekhez, a szárnyasokhoz és a káposztás ételekhezForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
7/14
Az őrölt fahéj a curryk, a taginék, az ünnepi ételek és a desszertek alapjaForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
8/14
Őrölt gyömbérre a kínai fogások, curryk és egyes desszertek esetén lehet szükség. A változatosság kedvéért jó, ha mindig van otthonForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
9/14
Őrölt kömény: a curryk, a csilis bab és más sós ételek fűszereForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
10/14
A pirospaprika fontosságát nem kell magyarázni. Egyetlen magyar konyhából sem hiányozhatForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
11/14
A kakukkfű egy rendkívül aromás növény, kiváló a só helyettesítésére. Levesek, saláták, mártások, húsok, halak, belsőségekből készült ételek alapjaForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
12/14
Szárított oregánó: jól illik a mártásokhoz, pástétomokhoz, a bab-, burgonya- és paradicsomos ételekhez, de a halakhoz, a spettihez és a pizzához isForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
13/14
A szárított rozmaring a mártások, a szárnyasok, a halak, a vadak, a bárány- és a malachúsok, valamint a gombás, olaszos és franciás ételek kiegészítőjeForrás:Shutterstock
Forrás:Shutterstock
14/14
A szerecsendió hazánkban is egyre elterjedtebb. Jól illik a mártásokhoz, főzelékekhez, levesekhez, a vagdaltakhoz és a sajtos ételekhezForrás:Shutterstock