Több mint 30 nélkülözhetetlen eszköz, amely egy konyhából sem hiányozhat

Forrás: Shutterstock
1/27
A konyharuhákat az elsők között kell beszereznie. Ezek, na meg persze sütőkesztyű és kötény nélkül nincs miről beszélnünk a konyhábanForrás: Shutterstock
Forrás: Msn.com
2/27
A konyhai olló tökéletes arra, hogy levágja vele a zsírt a húsról, hogy felszeletelje a pizzát, illetve hogy felvagdossa a fűszernövényeketForrás: Msn.com
Forrás: Shutterstock
3/27
A citromfacsaróban az a legjobb, hogy két-három kézmozdulattal friss citromlevet varázsol a teájábaForrás: Shutterstock
Forrás: Msn.com
4/27
Sziták és szűrők: a tészta leszűréséhez, valamint a liszt és a porcukor leszitálásához elengedhetetlenForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
5/27
Mozsár és törő: szuperül össze lehet törni vele a friss fűszernövényeket, vagy akár a szárított csipkebogyót, ha teát akar készíteniForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
6/27
Egy jó sütőlap még a kezdő szakácsok konyhájából sem hiányozhatForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
7/27
A különböző méretű mérőkanalak is hasznosabbak, mint hinné. Könnyen kimérheti velük a száraz összetevőketForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
8/27
A legegyszerűbb és legnagyszerűbb eszköz a mérőpohár. Ha egy konyhai mérlegre nem is, legalább egy mérőpohárra mindenképp ruházzon be. Plusz szavazat a pohárra: a folyékony és a száraz összetevők mérésére is alkalmasForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
9/27
Mivel a krumplipüré könnyen elkészíthető, igen gyakran fog szerepelni az étlapon. Ez biztos! Ehhez azonban mindenképp szüksége lesz egy krumplitörőre, amellyel könnyen, erőlködés nélkül törheti össze a krumplitForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
10/27
A kerámia sütőtál a rakott ételek ParadicsomaForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
11/27
Az asztali grill nemcsak húsok, halak és zöldségek elkészítésére alkalmas, de még pirítóst és melegszendvicset is csinálhat benne. Több legyet egy csapásraForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
12/27
A vágódeszka használatánál körültekintően kell eljárni. Nagyon ügyeljen rá, hogy a nyers hús és hal után különös gondot kell fordítani a megtisztításáraForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
13/27
Elengedhetetlen egy minőségi serpenyő, ha omlettet, hamburgert, steaket, tojást vagy palacsintát készítene. Ó, és a lábasokról se feledkezzen meg: kell egy kisebb (a szószokhoz) és egy nagyobb (a tészta vizéhez) isForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
14/27
Burgonyahámozóval szebb az élet a konyhábanForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
15/27
Ételhordók minden méretben: ha túl nagy adagot főz, és nem tudja miben eltenni, akkor csak kárba megy az étel. Ezek az edények akkor is jól jönnek, ha saját készítésű ebédet vinne a munkahelyre vagy az egyetemreForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
16/27
A kisebb konyhai eszközökről bizonyára ön is hajlamos megfeledkezni, pedig a konzervnyitó, a sörnyitó és a dugóhúzó aranyat érForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
17/27
Nincs konyha kés nélkül. Gyakorlatilag minden alapanyag felszeleteléséhez egy jó késre lenne szüksége, különben csak marcangolja az ételt. Szerezzen be egy jó minőségű séfkést, egy kisebb aprítókést, egy kenőkést, lekerekített heggyel, valamint egy hámozókést és egy recés élű kést isForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
18/27
A hőmérő a legjobb módja a hús ellenőrzésének. Így biztosan nem marad nyers sem a csirke, sem a steak. Ugyanilyen hasznos még a tasaklezáró csipesz és a borsörlőForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
19/27
A szilikonból készült ecsetek tartósak és könnyen tisztíthatók. Használhatja a tepsi kikenéséhez, a húsok és a sütemények megkenéséhez. És ha már a sütiknél tartunk: ne feledkezzen meg a csatos tortaformáról és sütőpapírról semForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
20/27
A fakanalak és a spatulák pont annyira kellenek egy konyhába, mint a tányérok, a tálcák, a kínáló tálak és az evőeszközökForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
21/27
A reszelő többcélú: a kemény sajtoktól a csokoládén át a citromhéjig és a zöldségfélékig bármit lereszelhet veleForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
22/27
A kézi habverővel kiválóan alkalmas kisebb munkákhozForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
23/27
Turmix- és aprítógép: tökéletes az alapanyagok, például a zöldségek aprítására, valamint a turmixok, mártások és krémlevesek elkészítésére. És ha már konyhai eszközök: jól jöhet még egy vízforraló isForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
24/27
Kézi szeletelő a salátákhoz és a krumplicsipsz elkészítéséhezForrás: Msn.com
Forrás: Msn.com
25/27
A különböző méretű keverőtálak lehetővé teszik, hogy egyszerre több mindennel is foglalkozzon, több mindent készíthessen el egy időbenForrás: Msn.com
Forrás: Halmos Mónika
26/27
Alapvető: lapos tányér, mélytányér, pohár, kés, villa, kanál, bögre, teáskanna, pohár, szedőkanál, húscsipeszForrás: Halmos Mónika
Forrás: Origo
27/27
Ugyanilyen fontos lehet a fűszertartó, a különböző méretű tölcsérek, a fűszerlabda, a szivacsok, az edényszárító, a szalvéta, a papír kéztörlő, a habzsák, a pogácsaszaggató, a különböző sütőformák, a nyújtófa és a jégkockatartó isForrás: Origo