Unja a hagyományos kávét? Tegyen bele borsmentát

Forrás: Taste of home
1/14
Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb ízesítési mód a fahéj (ha szeretjük az ízét)Forrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
2/14
Jól ismerjük már a mézzel ízesített kávét, vagyis a melange-ot is, amely egy valódi közönségkedvencForrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
3/14
Ezt követi a szintén hagyományos eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belsejeForrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
4/14
Ám a vanília a mandulaaromával is kiváló párost alkot a reggeli feketébenForrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
5/14
A szokásos cukor és tejszín helyet vajat is adhatunk a kávéhoz. Ám nem akármilyet: friss füvet legelő tehén tejéből készült vajat. Ezt hívják golyóálló kávénak, amely hatalmas hatást gyakorol az energiára és a kognitív funkciókraForrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
6/14
Izgalmas továbbá a sütőtökös latte, amelyet vagy tökpürével vagy sütőtökfűszerrel készíthetünkForrás: Taste of home
Forrás: Taste of home
7/14
Különleges még a skandináv kávé is, amelybe tojás kerül. Bizony, tojás!Forrás: Taste of home
Forrás: Shutterstock
8/14
A kardamomot leginkább a Közel-Keleten használják kávéfűszerként, de miért ne próbálhatnánk ki mi is? Igazán egyedivé varázsolja a feketénketForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
9/14
Hasonlóan kivételes választás a szerecsendió, amely enyhén édes, földes ízű. Felüdülés az ízlelőbimbóknakForrás: Shutterstock
Forrás: Costa Coffee
10/14
Használhatunk őrölt vagy friss gyömbért isForrás: Costa Coffee
Forrás: Shutterstock
11/14
A másik nagyszerű fűszer, amivel egy kis szezonális csavart adhatunk a kávéhoz, az a levendula. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne adjunk hozzá túl sokat, mert szappanízű lesz a végeredmény. Használhatunk őrölt levendulát vagy aromát isForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
12/14
Nem a csillagánizs az első dolog, ami eszünkbe jut a kávéról. Pedig kiváló minőségű babokkal keverve valóban egyedülálló ízt ad az italnak. Csak ne vigyük túlzásba!Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
13/14
Szegfűszeggel is megbolondíthatjuk kedvenc reggeli italunkat. Daráljuk le a kávébabokkal együttForrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
14/14
És az utolsó alternatívánk a kávé megízesítésére: a borsmentaolajForrás: Shutterstock