Ezer tojásból készítettek süteményt Lengyelországban

Forrás: MTI
1/8
Augusztus 15-én tartották Lengyelországban, Zytkiejmy városban a Sekacz FesztiváltForrás: MTI
Forrás: MTI
2/8
Lengyel asszonyok egy hagyományos lengyel-litván gasztronómiai különlegességet, sekaczot sütöttek dorongon forgatvaForrás: MTI
Forrás: MTI
3/8
Az ágas-bogas sekacz egy édessüteményForrás: MTI
Forrás: MTI
4/8
Az öt méter hosszú óriássütemény előállításához ezer tojást és 25 kg lisztet használtak felForrás: MTI
Forrás: MTI
5/8
Tésztájához bizonyos összetevőket fokozatosan kell hozzáadniForrás: MTI
Forrás: MTI
6/8
Vajból, tojásfehérjéből és tojássárgájából, lisztből, cukorból és tejszínből készül forgó nyársonForrás: MTI
Forrás: MTI
7/8
Keletkezése a 16. századra tehetőForrás: MTI
Forrás: MTI
8/8
Tésztája nem sima, mint nálunk a kürtőskalács, hanem csúcsosForrás: MTI